fredag den 2. juli 2021

Populær, skinhellig og bragt til fald: Scott Rogers

 

Med sit specielle og - efter min mening - kunstige smil ligner han noget fra en "funny man"-film eller måske snarere "Pinocchio". Er han mon i familie med den amerikanske PeeWee Herman-skuespiller Paul Reubens, for de minder faktisk om hinanden?

Nej, det ved jeg, at han ikke er, for Scott Rogers (1962-2014) var englænder, og Paul Reubens er jo altså amerikaner, og nok forstod de begge at gøre sig synlige via skuespil, men kun sidstnævnte var rent faktisk skuespiller. Scott var dog virkelig god til at spille komedie, for han kom fra England med sit følge af venner samt en datter, Kimberley, og i løbet af kort tid fik han et job som TV-vært i Baton Rouge med sit eget show, “Around Town”, hvor han bl.a. støttede lokale foretagender, der ikke havde råd til PR-kampagner. 

Scott med sin datter (i sort kjole med prikker) og forskellige gæster i studiet

Scott med den britiske accent, som mange amerikanere snobber for, havde haft held med sit TV-projekt, idet mange var vildt begejstrede for ham og hans program. Man må sige, at hans karriere i USA var ret forrygende, men det hang nok også sammen med hans evne til at få indflydelsesrige venner, der bare fandt ham super-skøn med hans engelske manerer og friskfyragtige facon

En af hans medbragte, engelske venner var "den venlige kæmpe", Matthew Hodgkinson, som han ofte præsenterede som sin halvbror. Noget, der undrede folk i Baton Rouge, for de var totale modsætninger i både ydre og personlighed. Hvor Scott elskede at føre sig frem, så virkede Matthew super-genert og meget tilbageholdende. Et par andre medlemmer af den sammenbragte familie var en 10-årig  adoptivsøn og en 2-årig plejesøn, som Scott ønskede at adoptere. Deres tilstedeværelse skulle vise sig at få stor betydning, da man fandt Scott død sammen med den hårdt sårede Matthew. Ingen forstod, hvad der var sket, for den døde Scott og den sårede Matthew, der lå i samme rum, lignede ofre for en art "Romeo og Julie"-pagt. Hvorfor havde "den venlige kæmpe" dog skudt sin gode ven Scott, og hvorfor havde han derpå vendt våbnet mod sig selv? Meget mystisk indtil Scotts datter, Kimberley, trådte frem med en meddelelse, der forbløffede alle, inklusiv politiet.

Hun forlangte, at man slukkede for de maskiner, der holdt liv i den sårede Matthew, og hun havde en trumf, der ikke var til at komme uden om: hun var ikke bare sin fars datter, men også Matthews kone. Den var der ingen udenforstående, der havde set komme, men gift var de, nemlig for at skaffe ham opholdstilladelse i USA, hvor hun var statsborger. Matthews mord på den person, der jo teknisk set var hans svigerfar, havde dog stadig et vist "Romeo og Julie"-præg, da det viste sig, at de to mænd rent faktisk var eller havde været kærester i mange år.

Matthew mødte Scott, da han meldte sig til hans danse- og skuespilskole, "The Academy of Dancing and Performing Arts", men han var ikke den eneste, der var viklet ind i hans forskellige svindlerier. En anden englænder fra Scotts gruppe af medbragte venner fortalte, at både han og Matthew var blevet seksuelt misbrugt af ham siden teenage-årene. Efterhånden kom der mere frem om Scotts aktiviteter i England, for det viste sig, at da han kom til USA, var han på flugt fra anklager om pædofili og sex-misbrug af drenge. 

 

At komme til USA i midten af 1990'erne var noget af en satsning, og man må tage hatten af for ham, at han fik opbygget et nyt liv for sig selv og dem, der fulgte ham. Han kunne simpelthen ikke udholde tanken om at blive afsløret, da de to mindreårige drenge blev fjernet fra hjemmet på mistanke om sex-misbrug. Rollen som populær TV-vært var lige noget for ham, og han nød den i fulde drag. 

Samtidig nød han også, at han blev prædikant i en amerikansk kirke, og det var nok noget af det første, der ville ryge, når politiet for alvor tog fat på sagen. At han på dette tidspunkt havde oprettet sin egen kirke tæt på TV-studiet gjorde det hele endnu værre. Hvor han havde solet sig i populariteten og den lokale berømmelse, stod han nu over for alvorlige anklager om bedrageri af forskellig art, pædofili, sex-misbrug og andet, der må have ramt hans selvfølelse som et dræbende øksehug.

 

Der er detaljer i dette drama, der kan virke komiske, men jeg ser det nu snarere som en pendant til de græske tragedier, hvor menneskelig forfængelighed lider skibbrud. Folk står tilbage, ribbet for alt, og der er ikke rigtig nogen god udvej for nogen overhovedet. Én ting, man kan glæde sig over, er dog, at han åbenbart aldrig havde forgrebet sig på hverken sin adoptiv- eller plejesøn ....


https://www.bbc.com/news/uk-england-suffolk-29125795 

 

https://www.theadvocate.com/baton_rouge/news/article_23b9ab83-421e-510a-90f8-b248ee598ace.html 

 

https://www.nbcnews.com/news/us-news/louisiana-tv-host-scott-rogers-killed-murder-suicide-attempt-n192986 

 

https://www.theadvocate.com/baton_rouge/news/crime_police/article_4feec793-5280-54ff-8ab8-1f3e3d9be443.html 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar