onsdag den 18. august 2021

Den ikke særlig søde "Candy Man"

Der er så mange vanvittige seriemordere i USA, at det kan være svært at følge med. Når det gælder elektrikeren Dean Corll (1939-1973), så er han måske nok berømt, men ikke på samme måde som flere af de andre. Hans "kollega" udi valget af mordofre, John Wayne Gacy, er langt mere kendt, selv om Corll myrdede næsten lige så mange drenge og unge mænd som ham - og af præcis de samme årsager.

Hans først kendte offer af mindst ialt 28 var Jeffrey Konen på 18 år, der blev myrdet i 1970. Alt for ung til at dø - og så for sådan noget, som han ikke selv var tiltrukket af. Som altid med disse ofre: MEGET, MEGET SØRGELIGT. Havde han lagt op til en "flirt" med Corll? Næh, det er der vist ikke noget, der tyder på, men hans blotte eksistens var nok til at trigge Corlls drifter og sætte mareridtet i gang. I dette tilfælde har Corll formentlig tilbudt den unge mand et lift hjem til hans forældre, men ved mange andre mord brugte han sin families slik-fabrik som lokkemiddel. Fordi han ofte tilbød børnene slik, blev han kaldt "Candy Man", men ind imellem også "Rottefængeren".

Noget af det mærkeligste - og ekstra uhyggelige - ved Corlls forbrydelser er, at han havde et par hjælpere, der var jævnaldrende med og ofte venner med hans ofre, nemlig Elmer Wayne Henley og David Owen Brooks. Man spørger sig selv om, hvordan to ganske unge og såkaldt normale fyre kunne lade sig suge ind i alle disse rædsler. Den ene af dem, nemlig den på det tidspunkt 12-årige Brooks, havde fundet Corll i færd med at voldtage to drenge, som han havde bundet til sin specielle torturbænk, og han lod sig bestikke med bl.a. en bil til ikke at melde ham. Senere blev han så selv forført til at deltage i nogle af hans seksuelle udskejelser, men også mht at skaffe nye seksuelle emner, som han blev betalt $200 for pr. styk. Var det uskyld/uvidenhed, der gjorde, at han hjalp voldtægtsmanden, sadisten og morderen Corll, eller var han allerede så fordærvet, da de mødtes, at det faldt ham helt naturligt? OK, Corll gav ham penge, hvis han bad om det, men det forklarer det nu ikke fuldstændig, når nu han var så ung. Og hvad med hans ven, Elmer Wayne Henley, der sluttede sig til dem nogen tid senere?

Elmer Wayne Henley og Dean Corll 

Alt tyder på, at Henley oprindelig skulle have været endnu et offer for Corlls lyster, men at han på et tidspunkt besluttede sig for at bruge ham som hjælper i stedet for. Da han sluttede sig til duoen Corll og Brooks, havde de lige myrdet et par endnu ikke identificerede, unge mænd, der ellers var blevet holdt i live i fangenskab i omkring fire dage. Vidste Henley det? Var han ligeglad, når bare han selv slap med livet i behold? Hvorom alting er, så lod han sig i hvert fald hyre for samme løn som Brooks: $200 pr. fangst. 

 

Et lille udsnit af Corlls mange ofre

Når det gjaldt teknikken med at fange de unge mænd, så demonstrerede han allerede ved sin første høst, at han forstod tricket med at bruge håndjern, hvor han lod som om han var fanget, for derpå selv at løse dem op med en skjult nøgle. (Det samme kneb brugte John Wayne Gacy i øvrigt.) Politiet ved endnu ikke, hvem dette første offer var, men det kan være nedenstående, skrækslagne unge mand, som ingen har kunnet identificere, men som formentlig var et af Corll-ofrene.

Triumviratet Corll, Henley og Brooks arbejdede sammen i næsten tre år, men den 8. august 1973 gik det galt. Måneden før havde Brooks giftet sig med en pige, som han havde gjort gravid, hvilket næppe kan have været noget, Corll bifaldt. Under alle omstændigheder arbejdede han nu alene sammen med Henley, der faktisk gjorde god fyldest som hjælper. Da han gik imod ham, fordi han følte sig selv og et par venner truet på livet, var det dog slut med samarbejdet. 

Corll var blevet rasende, da den på dette tidspunkt 17-årige Henley havde bragt både en ung fyr, Kerley, og en ung pige med sig. Han skældte ud og sagde, at han "havde ødelagt det hele ved at tage en pige med". Da Henley vågnede op, efter at Corll havde givet ham og hans to kammerater forskellige stoffer, fandt han sig selv iført håndjern, medens Kerley lå nøgen og bundet. Så snart Corll så, at han var kommet til sig selv, begyndte han at true ham og de andre, idet han sagde, at han ville dræbe dem alle tre, når han havde haft lidt "sjov" med Kerley. Den ligeledes bundne pige spurgte flere gange den lænkede Henley, om "det var alvor", og da han svarede "ja", sagde hun: "Hvad har du i sinde at gøre ved situationen?" På en eller anden måde lykkedes det Henley at få den rasende Corll beroliget ved at love at hjælpe ham med torturen, hvis han tog håndjernene af ham. Det var så meningen, at han skulle voldtage pigen, men det glippede, hvad enten forsøget var ærligt ment eller ej, og så snart han så sit snit til det, greb han Corlls revolver og skød ham med ordene "Du er gået for vidt, Dean!" Noget, man bestemt må give ham ret i ....

Dean Corll, liggende på gulvet nøgen og død efter at være blevet skudt af Henley

De dræbende skud førte til opdagelsen af Corlls mange mord på drenge og unge mænd, der nu fik navnet "The Houston Mass Murders". I begyndelsen ville politiet dog ikke tro på, at forbrydelserne var så omfattende, som de var, for ingen havde mistænkt noget. Da en ung ansat i slik-imperiet havde klaget til Corlls mor, fordi hendes søn "tog på ham", var det ham, der blev fyret for bagvaskelse. At Corll selv havde nævnt for flere, at han vist var homoseksuel, blev åbenbart ikke taget alvorligt, og at han havde de morderiske tilbøjeligheder, han viste senere, forekom hans omgivelser helt usandsynligt, for "sådan var han ikke".

Henley køres væk i politibilen efter skyderiet

Senere blev det afgjort, at Henleys skud, der havde dræbt Corll, måtte regnes for selvforsvar, så han blev ikke anklaget for dette drab. Til gengæld endte han med en dom på 594 års fængsel for medvirken til ialt seks mord. En ny retssag nogle år efter førte til samme resultat. Hvad Brooks angik, så fik han en dom på livstid, og hans forsøg på at opnå en anden retssag blev afvist. Han døde i 2020 af Covid-19, men efterlader sig vist nok en nu voksen datter. 
 
 
 


 
 
 
 


 
 

Wikipedia

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar