torsdag den 5. august 2021

Når familien er i vejen .....

Ligner denne selvtilfredse, tilbagelænede og let buttede kvinde en person, der har myrdet (mindst) 11 personer? Næh, men det har hun, og det er vist ikke noget, hun fortrød, da hun ikke ligefrem var kendt for sine tårer. Nej, det var ingen gråd dér, men i stedet masser af latter, da hun var kendt som en værre grinebider, der bl.a. fik tilnavnet "The Giggling Granny" for sine grineflip. Andre benævnelser var "The Lonely Hearts Killer", "The Black Widow" og "Lady Blue Beard". Kort sagt en slem person, der ikke tog det så nøje med, hvem hun gjorde has på ..... 

Det navn hun er kendt under er Nannie Doss, men hun var født Nancy Hazel (1905-1965). Som 7-årig kom hun ud for en mindre bil-ulykke, der gjorde, at hun formentlig fik en lettere hjerneskade. Hun havde i hvert fald voldsom hovedpine i flere år. Hun mente selv, at det var denne ulykke, der havde gjort hende til den, hun var, nemlig et totalt asocialt væsen, der bl.a. myrdede fire ægtemænd, to børn, sin søster, sin mor, to børnebørn og en svigermor. Dvs. at hun havde specialiseret sig i mord på familiemedlemmer, men derfor kan der sagtens have været andre ofre uden for familien, som ingen kender noget til. 

Hendes mor elskede filmblade med populære filmstjerner samt romantiske magasiner, og det kom Nannie også til. Hun drømte om den store romantik, men efterhånden blev hun også meget interesseret i disse blades "The Lonely Hearts' Column", hvor enlige søgte bekendtskab med andre i samme situation. Det var dog ikke det, der førte til hendes første ægteskab som bare 16 år. Næh, hun ville såmænd bare væk hjemmefra, hvor hendes far regerede med hård hånd, formentlig fordi han ikke anede, hvordan han ellers skulle holde styr på - og dermed beskytte - sine unge døtre. Pigerne måtte hverken klæde sig pænt på, gå med make-up eller deltage i baller og andet af samme skuffe, for det kunne føre til farlige, umoralske situationer.

Da Nannie giftede sig med Charley Braggs, der var hendes kollega på den fabrik, hvor hun havde arbejde, havde hun kun kendt ham i fire måneder. Det generede dog ikke hendes far, der vel blev lettet over at se hende sammen med en anden, der nu fik ansvaret for hende. Braggs var eneste barn af en enlig mor, der flyttede sammen med det nygifte par efter brylluppet. Desværre var denne svigermor temmelig dominerende, og det var ikke godt, når det gjaldt Nannie. I begyndelsen skete der dog ikke andet, end at det unge par fik fire døtre over et meget kort tidsrum, nemlig fra 1923-1927. Det stressede dem selvfølgelig, og begge begyndte at drikke samt være hinanden utro. I 1927 tyndede det dog godt ud i familien, da ikke bare de to midterste piger, men også deres farmor døde af noget, man mente var madforgiftning. Charley tog den ældste af de tilbageblevne piger, Melvina, og flygtede, medens Nannie sad tilbage med den yngste, Florine, der var helt nyfødt. Året efter vendte Charley tilbage med Melvina, men havde også en anden kvinde og hendes barn med. Det var formentlig det, der fik Nannie til at flytte tilbage til sine forældres hus med begge døtre samt indlede en skilsmisse. Efter den var hun i gang igen, idet hun mødte Robert Franklin Harrelson gennem en bekendtskabsannonce i et af de blade, hun var så begejstret for. Mærkeligt nok forblev de to gift med hinanden i 16 år, selv om han var alkoholiker og havde været i fængsel for vold.


Familien voksede, bl.a. ved at Nannies ældste datter, Melvina, fik to drenge. Den ældste af hendes sønner, Robert Lee Haynes, blev født i 1943, og to år efter fik hun endnu en baby, men han døde kort tid efter fødslen, da hendes mor var på besøg hos hende. Det forekom Melvina, at hun havde set sin mor stikke en hattepind i hendes lille søns hoved, og hendes søster, Florine, havde set moderen stå med en sådan tingest, da barnet var dødt. Alligevel blev der ikke fulgt op på sagen, formodentlig fordi ingen kunne forestille sig "den slags" om den vennesæle bedstemor.

Nannie med sin ældste datter, Melvina

Måske på grund af dette dødsfald blev Melvina og hendes mand som fremmede for hinanden, og hun fandt sammen med en soldat, som Nannie ikke kunne lide. Under et besøg hos sin far efterlod Melvina sønnen hos Nannie, men da hun kom tilbage, var han død af en eller anden form for iltmangel. Ingen kunne sige hvorfor, men heldigt nok for Nannie udløste hans død en forsikringssum på $500 for den livsforsikring, hun så belejligt havde fået tegnet på ham. At sådan et "sammentræf" ikke skulle få noget til at ringe i knolden på politiet er ubegribeligt, men jeg tror, at Nannies glade og venlige væsen afvæbnede enhver, der måske nok undrede sig. Hun nåede i hvert fald både flere ægteskaber og flere mord, indtil afsløringen kom. Robert Franklin Harrelson, som hun jo var gift med i 16 år, døde efter at have begået den fejl at voldtage hende, og dette dødsfald skyldtes såmænd den rottegift, hun havde puttet i hans whisky.


Nannie og hendes tredie ægtemand, Arlie Lanning

Nannie havde også mødt sin tredie mand, alkoholikeren og skørtejægeren Arlie Lanning, gennem en annonce i et romantisk magazin, men han blev hurtigt udskiftet via et belejligt dødsfald og derpå erstattet med nr. 4, Richard L. Morton, som hun traf via ægteskabsbureauet "The Diamond Circle Club".  


Richard havde dog den frækhed at være hende utro og at gå imod hendes forbrug af romantiske magasiner, så han røg samme vej som efterhånden mange af dem, der omgav hende, dvs. lige lukt i graven. Hendes mor og syge søster døde nogenlunde samtidig med Morton, og der var også noget med en ny omgang forsikringssvindel for et hus, der brændte ned på en sådan måde, at Nannie kunne indhøste en god sum penge.


Samuel Doss fra Oklahoma, som Nannie giftede sig med i 1973, blev hendes sidste mand. Hvis han  havde kendt den ene af sine forgængere, nemlig Arlie Lanning, så ville han aldrig have begået den fejl at kritisere Nannies smag med hensyn til magasiner. Nu gik det ham på samme måde som Arlie, men denne gang var lægerne og politiet obs på dødsfaldet og fik ham obduceret. Resultatet var, at man fandt ud af, at det aldeles ikke var en maveinfluenza, han led af, men en voldsom arsenikforgiftning. Vanen tro havde Nannie selvfølgelig også fået ham forsikret, men denne gang med hele to livsforsikringer, som hun straks forsøgte at hæve.


Når man ser Nannie tale med politiet, der efterforskede sagen, virker hun afslappet og uforanderligt glad og smilende. At fortælle disse ordenshævere om sine mord på 11 mennesker har ikke rørt hende det mindste. Dommen, der faldt den 17. maj 1955, lød på livsvarigt fængsel, men hun døde af leukemi allerede i 1965.


 

https://www.amongmen.com/entertainment/5-notorious-female-serial-killers/ 

 

https://www.oxygen.com/murders-at-the-boarding-house/crime-news/older-women-who-became-serial-killers-dorothea-puente 

 

https://www.americas-most-haunted.com/2016/09/26/nannie-doss-the-femme-fatale-next-door/ 

 

https://www.thesun.co.uk/fabulous/5540036/historys-forgotten-female-serial-killers-including-the-countess-who-tortured-650-servants-and-the-giggling-granny-who-poisoned-her-entire-family/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar