søndag den 2. maj 2021

Modermord


En (illegitim) kongesøn? Noget kunne tyde på, at denne unge mand, Timothy Scott Roman, var søn af kong Hussein af Jordan, for hans mor, skuespilleren Susan Cabot (1927–1986), modtog en form for månedlig understøttelse fra Jordan. Under Husseins besøg i USA havde FBI fået til opgave at finde "kvindeligt selskab" til kongen, men da Susan Cabot mødte ham til et selskab, faldt de åbenbart helt naturligt for hinanden og opretholdt også kontakten senere.

Ingen ved dog med sikkerhed, om Hussein virkelig var Timothys far, men til gengæld ved alle, at han var modermorder, for i 1986 tævede han sin mor til døde og blev dømt for det, men forbløffende mildt, idet han blot fik en tre år lang betinget dom. På det tidspunkt var han 22 år, så han var voksen. Havde han været yngre, så kunne det have været forklaringen, men sådan forholdt det sig altså ikke, og på mig virker det unægtelig underligt, at han slap så billigt. Også fordi han i første omgang forsøgte at skyde skylden på en ikke-eksisterende ninja-klædt mand, der ifølge ham havde dræbt hans mor.
 
Trak hans (mulige) far, kong Hussein, i trådene, eller hvordan gik det til, at Timothy Scott Roman slap så billigt fra modermord? Måske hans sygdom spillede ind, for han var født med dværgvækst, men blev sat i hormonal behandling, så han opnåede en nogenlunde normal statur. Netop hormoner kan jo spille ind på mange måder, og det er da tænkeligt, at hans behandlinger fik ham til at flamme op, da hans mor angiveligt vågnede op i meget forvirret tilstand og - ud af det blå - gik til angreb på ham. Dvs. at i hans udlægning var drabet i virkeligheden et nødvendigt selvforsvar.
 

At hun havde psykiske problemer oven på en meget svær barndom som plejebarn i otte forskellige familier og ind imellem bl.a. led af depressioner og vrangforestillinger, var kendt i filmbranchen, men hun fik dog alligevel en form for karriere. Hun havde især haft succes i westerns som f.eks. "Tomahawk" (1951), "The Duel at Silver Creek" (1952),  og "Gunsmoke" (1953). Efterhånden stagnerede hendes karriere, for det blev ikke til meget andet end B-film som "Sorority Girl" (1957), "War of the Satellites", og "Machine-Gun Kelly" med Charles Bronson (begge de sidstnævnte fra 1958).
 

Hendes sidste film var "The Wasp Woman" (1959). Hun dukkede dog op i et par TV-roller, men uden den store succes, der kunne have skaffet hende bedre filmmuligheder.


Timothy Scott Roman døde som 38-årig som følge af sin sygdom

 
   
https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1987-06-07-me-923-story.html



https://www.findagrave.com/memorial/194990189/timothy-scott-roman


https://www.newsweek.com/cia-files-reveal-jordans-king-hussein-had-child-jewish-hollywood-actress-779375

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-5249969/CIA-lined-actress-date-Jordans-King-Hussein.html 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar