onsdag den 15. januar 2020

Millionærarvingen, der (måske) blev spist


En stolt familie med mange penge og fornemme aner, da de var ægte Rockefellere: den senere vicepræsident Nelson Rockefeller, hans kone og fem børn. At en af denne flotte klan skulle havne i et kannibal-drama i 1961 forekommer helt usandsynligt, men ikke desto mindre var det, hvad der skete med den yngste søn, Michael Clark Rockefeller, der tog på en ekspedition i New Guinea og forsvandt under mystiske omstændigheder. 
Druknede han, da han svømmede i land efter et uheld med en båd? Han var ikke nogen fysisk svækling, for han havde udmærket sig som sportsmand på sit universitet, så han burde have kunnet klare en sådan svømmetur. Inden længe opstod der rygter om, at han havde nået bredden, men var blevet mødt af medlemmer af Asmat-stammen, og at de simpelthen havde slagtet og spist ham.




Der er både blevet lavet film, dokumentarudsendelser og bøger om Rockefellers skæbne. Bl.a. i Carl Hoffmans bog fortælles det, at nogle ældre fra Asmat-stammen har indrømmet, at han blev dræbt og spist, muligvis som hævn for nogle hollandske embedsmænds tidligere overgreb på stammen. På et tidspunkt opstod der rygter om, at Rockefellers mor havde sendt en privatdetektiv til området, og at han var vendt hjem med kranierne af de tre hvide mænd, som Asmat-stammen indrømmede at have dræbt. Dette rygte er dog ikke blevet verificeret, men heller ikke afvist.
Det føles som noget nærmest naturstridigt, at et medlem af en meget velhavende og nærmest "aristokratisk" amerikansk familie kan ende i maverne på en flok kannibaler i New Guinea, men i dette samfund gælder de sædvanlige regler nu engang ikke. Kød er kød, og hævn er hævn ....






Ingen kommentarer:

Send en kommentar