mandag den 13. januar 2020

Ludomani og et misbrugt venskab




Dette er Mark Porter, og sådan ser en moderne Judas altså ud. Det er lige før, man kan se forræderiet på ham, for selv om han var god til at spille familieven, så var hans handlinger mildt sagt ikke venlige. Han var ludoman, og selv om alle troede, at han sad godt i det, så havde hans spillelidenskab udhulet hans økonomi så meget, at han besluttede at bede sin bedste ven, Gary, om et gigantisk lån på § 250,000. Han vidste, at Gary og hans kone, Jan, sad godt i det, selv om de aldrig skiltede med deres rigdomme. De levede ikke over evne, sådan som han selv gjorde, men fik samlet sig en solid formue ved flid og sparsommelighed.
Gary handlede med sjældne ting som mønter og andet værdifuldt, og han havde mange kontakter i forbindelse med disse handler. Da han og Jan blev fundet dræbt på bestialsk vis, mistænkte politiet, at en handel var gået galt, men deres første mistænkte var parrets datter. Faktisk mente både slægtninge og venner af familien, at hun havde myrdet for hurtigere at komme til arven efter forældrene, og det tog lang tid, før nogen mistænkte familievennen Mark Porter.
En videooptagelse af hans salg af en krukke med sjældne mønter, som han havde stjålet fra den myrdede Gary, afslørede ham dog til sidst. Det viste sig, at han var kommet for at tale med Gary om det lån, han ønskede, men havde fundet Jan alene hjemme. Da hun ikke lagde skjul på sin modstand imod hans planer, dræbte han hende og derpå også sin angiveligt meget nære ven, Gary, da han kom hjem.

Ludomani, som også kaldes spilleafhængighed, pathological gambling eller gambling disorder, er en anerkendt psykisk lidelse. Sundhedsstyrelsen karakteriserer lidelsen med afsæt i WHO's definition af ludomani, som er hyppigt gentagne episoder af spillelidenskab, der dominerer en persons liv på bekostning af sociale, arbejdsmæssige og familiemæssige værdier og forpligtelser.
Det skønnes, at cirka 10.000 personer i Danmark årligt lider af ludomani.


https://eu.news-leader.com/story/news/crime/2015/08/26/porter-pleads-guilty-murder-springfield-couple/32425165/

https://ludomani.dk/ludomani/fakta-om-ludomani


Ingen kommentarer:

Send en kommentar