lørdag den 18. januar 2020

Kan man skrue tiden tilbage?



Ja, gid man kunne fylde den tomme tank så let, men den går nu engang ikke. På samme måde med helbred og tømte livsenergier. Det er meget sørgeligt, men altså en naturlov. Ligegyldigt hvad man gør, så kan tiden ikke skrues tilbage, og man kan ikke få den energi fuldt ud, som man har tabt.

I min nyfundne interesse for reality-serier har jeg også kigget lidt på de TLC-udsendelser, der følger den notoriske Dr. Nows patienter i USA. Han kæmper med den ene stærkt overvægtige efter den anden og sætter folk på kaloriefattige diæter, der går fra tallene 600 til 1200 kalorier pr. dag. Patienterne kan brokke sig lige så meget, de vil, for han står fast: tab dig, ligegyldigt hvordan du føler det ved at være på ekstrem smalkost. Mange af dem får desuden reduceret mave og tarm, så de kun kan forbrænde et vist antal kalorier, og når de alligevel skejer ud og æder sig fordærvet i usund mad, så gør denne mave-reduktion, at de bliver dårlige. Det er selvfølgelig meningen, at det skal være lærerigt for dem, så de holder sig fra den fastfood, de elsker, men nogle lader sig ikke styre af hverken operation eller diæt. Den eneste, de lader sig styre af, er vist dr. Now og hans vrede blik, men heller ikke det virker altid ...


Jeg har vel set 5-6 udsendelser og kan sige, at for nogle patienters vedkommende lykkes det, men det kræver ofte også efterbehandlinger i form af operationer, hvor overflødig hud fjernes. Dette er vist meget smertefuldt, men resultatet kan godt være pænt.
Alt det her demonstrerer en gammel sandhed for mig: man kan ikke skrue tiden tilbage, og har man ædt sig pukkelrygget i usund mad, så får det konsekvenser. Jeg kan forestille mig, at for dem, det lykkes for, vil oplevelsen være livsændrende, fordi de har besejret deres indre dæmoner. Mht dem, det kun lykkes delvist for må det være bittert at gennemleve hele denne proces uden det resultat, de har drømt om. Også fordi denne sidste gruppe tydeligvis lyver for sig selv. De er overbevist om, at de har holdt diæten, samtidig med at de giver sig selv lov til at skeje ud med madorgier den ene gang efter den anden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar