mandag den 20. januar 2020

Det er latterligt at give forbrydere kælenavne


Jack the Ripper var en skid - BASTA! At hans "kælenavn" indikerer noget friskt og initiativrigt på et helteagtigt niveau er imidlertid pinligt, for han var ikke nogen helt. Som så mange andre kvindemordere var han en pervers nar, der ikke kunne holde sine hormoner i ave, og det bør altså ikke belønnes med et kælenavn. Hvis man absolut skal kalde ham noget - og hans virkelige navn har vi jo beklageligvis ikke kunnet finde - så kunne det passende være "gade-idioten".
Det samme gælder danske mordere som f.eks. HA'eren Jørn Nielsen, der fik kælenavnet "Jønke".  Dette kælenavn indikerer noget hyggeligt, rundt og meget dansk, men i virkeligheden er han morder og voldsmand - foruden altså forfatter og populær fordragsholder. Pengeskabstyven Julius Alfred Thorvald Framlev fik kælenavnet "Det borende X", hvilket også lyder friskt og muntert, hvilket hans gerninger jo ikke var.
Nazi-bødlen Josef Mengele blev kaldt "Dødsenglen fra Auschwitz", men burde hedde "Døds-satanen". Til gengæld har gestapomanden Klaus Barbie fået et mere passende tilnavn, nemlig "Slagteren fra Lyon".
Der burde være en regel om, at disse skiderikker aldrig får kælenavne, der står for noget godt eller ufarligt, og det er på høje tid, at vi gør op med skikken med at betegne dem med hyggeonkel-navne.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar