tirsdag den 14. januar 2020

Den forvandlede Che: Ramon Benitez




Er der noget bekendt ved billedet af denne midaldrende, halvskaldede og rundryggede mand, der forsøgte at hjælpe befolkningen i Congo i 1965? Ikke umiddelbart, men hvis man kigger nærmere efter, så er der dog ansigtstræk, der afslører hans sande identitet.



For at opnå sit image som aldrende måtte han bl.a. hive hårede ud på hovedet, et for et, da de så ville være længere om at vokse ud, end hvis de var blevet klippet af. Hvis man ved det, kan man se, at den kedelige, midaldrende, halvskaldede og rundryggede Ramon Benitez er lig med den karismatiske og meget yngre revolutionshelt Che, men umiddelbart er det ikke til at se. Hans egen datter genkendte ham således ikke, hvilket kan skyldes, at hun var et barn på det tidspunkt, hvor han forvandlede sig til Ramon.

I Bolivia, hvor han blev henrettet i 1966, havde han en anden falsk identitet, nemlig som forretningsmanden Adolfo Mena Gonzales, men her var hans ydre ikke forandret på en så drastisk måde som i Congo.

Ramon Benitez = https://english.manoramaonline.com/news/kerala/2019/07/31/che-guevera-daughter-aleida-kerala-visit-exclusive-interview.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar