mandag den 31. august 2020

Djævelske krapyl!

Alexander Keith Jr. (1827-1875) var en skotsk immigrant, der blev dobbeltspion under den amerikanske borgerkrig. Han arbejdede dog mest for Sydstaterne, og en af hans "bedrifter" bestod i at sende tøj, der var inficeret med gul feber til Nordstaterne. Alt, hvad han foretog sig, viser en tydelig "mig-først"-mentalitet, og han var totalt ligeglad med, om han skaffede sig penge via andres død. Hans "glansnummer" foregik under en særdeles nødvendig flugt til Tyskland efter forskellige svindlerier i USA. Tyskland blev hans tilflugtssted, idet han havde slået sig ned her under falsk navn sammen med sin kone. 

Selv om han spillede stor mand i byen, manglede han i virkeligheden midler til at opretholde facaden. Så kom han på en "genial plan" til at skaffe sig penge, nemlig via en forsikringssvindel, der kom til at koste 81 mennesker livet og såre omkring 50: han udstyrede angiveligt skibet Mozel med en last caviar. I virkeligheden bestod denne last af sprængstof, der ved et uheld dog gik af, inden skibet stod fra kaj. Den oprindelige plan var, at det skulle eksplodere på havet, sådan at Keith Jr. kunne indkassere store forsikringssummer for tabet af den ikke-eksisterende caviar-last. 

Allerede inden denne mislykkede plan havde Keith fået blod på tanden og var gået i gang med omfattende forsikringssvindel, nemlig med passagerskibe, der også skulle bringes til skibbrud på havet, selv om det ville koste mange uskyldige livet. Efter Mozel-eksplosionen var Keith dog tilsyneladende så trængt, at han endte med at skyde sig. Det siges, at hans hoved blev opbevaret på et politimuseum i Bremen, der imidlertid blev ødelagt under Anden Verdenskrig.

 
 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar