onsdag den 19. august 2020

Han skød konen, men hvordan?

 

William Seward Burroughs II (1914-1997) var en berømt digter og forfatter. Han tilhørte det, man har kaldt "beatgenerationen". Hans første roman var den selvbiografiske "Junky" (1953), men hans mest kendte værk er "Nøgen Frokost" (1967).  

Noget andet, der fyrede op under Burroughs skandaleprægede berømmelse, er det mystiske skuddrama, hvor hans anden kone og en af beatgenerationens Grande Damer, Joan Volmer, blev skudt i noget, han først har beskrevet som "En Wilhelm Tell-handling". Senere skiftede han dog forklaring og talte om en ladt pistol, som han havde tabt, og som var faldet så uheldigt på et bord, at der gik et skud af, som ramte og dræbte hans kone. 

A propos Wilhelm Tell, så var han en schweizisk nationalhelt, der blev tvunget til at skyde et æble af sin søns hoved. Det var mesterskytten Tells straf for ikke at have vist ærbødighed over for fogedens hat, der var sat på en stang. Skuddet lykkedes ham, men efter sin dåd blev han spurgt om, hvorfor han havde skjult endnu en pil i sit tøj, og hans svar fik den nu aldeles rasende fogede til at fængsle ham: "Det gjorde jeg, for hvis jeg fejlede, ville jeg skyde dig med den." Som den helt han var ifølge sagnet, kom han dog fri og kunne brillere med flere heltegerninger.

Joan Vollmer-drabet foregik i Mexico i 1951, og Burroughs blev dømt for manddrab, men der har været spekulationer om, hvorvidt det ikke i virkeligheden var mord. Ville han af med konen, så han kunne dyrke sine forskellige mere eller mindre homoseksuelle og ikke mindst narkorelaterede lyster uhindret? Forhindrede hun ham i det? Ingen ved det med sikkerhed, men mange har gættet på både den ene og den anden forklaring på det mystiske dødsfald ....

http://www.openculture.com/2018/07/joan-vollmer-wife-william-burroughs-allegedly-shot-playing-william-tell.html

 

 

 


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar