tirsdag den 4. august 2020

Så kan du bare lade være!!!



Dette bid må svare til det greb, der omtales som "at tage nogen ved nosserne", for det er yderst smertefuldt og tilmed direkte lemlæstende, hvis ikke man får snoet sig ud af det. Og hvordan gør man så det? Tjaahhh, jeg ville forsøge mig med en godbid i den anden hånd, for så kunne det være - men sikkert er det nu ikke - at vilddyret slipper taget for i stedet for at få næbbet i lækkerierne.


Sagen er den, at meget af det, vi kan lide at gøre ved dyr - som f.eks. at kysse og kramme dem - er et overgreb, som de ikke synes om. Når man kaster sig over en dejlig, blød hundehvalp for at rå-kysse den, så er dette angreb ikke umiddelbart velkomment hos hvalpen. Den føler sig i sin gode ret til at forsvare sig, og det kan give ar og ikke bare smårifter.

Tydeligvis en kat, der ikke er glad for at blive krammet


Hvis et dyr træder i stedet for mennesker, så er der altså nogle ting, man må gøre sig klart for ikke at begå overgreb på et væsen, der er afhængig af én. Måske man fylder sit hjem med katte og bliver en "katte-dame". Vældig hyggeligt, hvis man ikke får så mange, at den enkelte kat er uden et frirum. Det er jo ikke sikkert, at alle disse sammenbragte katte kan enes, hvilket man også er nødt til at tage i betragtning, før man stuver dem sammen i en 2-værelses.


Også hunde kan have problemer med deres med-hunde hos en ellers meget venlig og betænksom ejer. Det dur ikke at sætte hunde sammen, der ikke kan fordrage hinanden. Dyr har også foretrukne kammerater, og de viser det ved bid, overfald og terror-virksomhed i gulvhøjde. Den øverste vovse hér føler sig således truet af de to på gulvet, og sådan skal det jo ikke være.
Ingen ved jo for alvor, hvad dyr tænker, men man kan gætte samt forsøge at aflæse deres kropssprog og så ellers lade være med at gøre noget, man ikke ville ønske, at andre gjorde ved én selv ....



Ingen kommentarer:

Send en kommentar