fredag den 28. august 2020

Et besynderligt erhverv

Om få måneder er det jul, så jeg formoder, at det er ved de tider, hvor julemandsuddannelsen er i fuld gang. Der er selvfølgelig også visse ting, de skal lære. Alfa og Omega er dog nok især noget, de ikke må gøre i dette sæsonprægede job. Her tænker jeg især på lidt for kærlige julemænd, der går over stregen for god opførsel, men det er dog noget, de burde have vidst, før de ansøgte om uddannelse og stilling, for det skulle gerne være almen viden. 

Hmmmmmmmm .... lidt suspekt ....

Det er tydeligt, når man ser på nogle af de gamle fotografier af professionelle julemænd, at de er sociale tilfælde, der ikke har valgt jobbet, fordi de elsker at sige "Ho-ho" eller have med børn at gøre. Nøden driver dem, og det er sjældent et godt udgangspunkt for et karrierevalg.


Fuld eller på stoffer????

Disse mænd, der spiller julemænd for at tjene til dagen og vejen er nok heller ikke så vilde med grådige børns krav om både det ene og det andet, som de - eller deres familie - måske ikke selv har råd til.
 

Livet byder på et vist mål af slid og slæb for os alle. Det er i hvert fald sjældent, at man bare kan læne sig tilbage og hæve store gager uden at røre en finger. Sæsonarbejdere kommer ud for særlige udfordringer, både med hensyn til at finde arbejde og med problemer med at tjene nok til at klare de udgifter, vi alle har. 
 
 
Kan man leve af et julemandsjob? Jeg aner ikke, hvad lønnen er, men tager for givet, at den ikke er særlig høj, selv om julemænd sikkert kommer ud for mange ubehageligheder fra både børn og forældre. Det er måske derfor, de skal på kursus før ansættelsen? Under alle omstændigheder, et besynderligt erhverv for en voksen mand ...
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar