onsdag den 12. august 2020

Når en mand taler en kvinde ihjel


Randy Roth (født 1954) havde fantastiske talegaver inden for især ét felt: han formåede at belægge sine ord, så kvinder følte, at han virkelig forstod og elskede dem. Desværre byggede denne specielle evne mere på et talent end på ægte følelser, for ligesom sin ligeledes morddømte bror, David, foragtede han alt, der blev regnet for specielt feminint. Sådan var brødrene blevet opdraget af deres far, og især Randy tog direkte afstand fra deres mor.

 
Randy var selv klar over, at han havde dette specielle talent, for han anså sig selv for noget nær uimodståelig. Intet i hans biografi modsiger denne selvopfattelse, for kvinder faldt virkelig for ham, selv om han ikke bare var charmerende, men også serie-enkemand. Et ret alvorligt advarselstegn, som de kvinder, der fandt ham så uimodståelig, valgte at overse på grund af hans evne til at belægge sine ord.

 
Hans fjerde kone, Cynthia Roth, druknede, da hun og Randy tog ud på noget, han fremstillede som en romantisk sejltur i en gummi-sejlbåd. Tidligere dødsfald blandt Randys koner havde været meget mistænkelige, men dette vakte virkelig opmærksomhed, og efterforskningen førte altså til en domfældelse på 50 år. Noget, der dog ikke hindrede Randy i at score kone nr. 5 under afsoningen af dommen ....
Eftersom det ikke bare var hans gode udseende og charmerende væsen, men først og fremmest hans talegaver, der havde skaffet ham hans mange koner, bør man se på selve kommunikationsmønsteret mellem ham og kvinderne. De ville ikke være faldet for ham, hvis ikke de havde haft nogle bestemte forventninger om nogle særlige erklæringer fra en mand. Noget, de så at sige var kodet til at opfatte som garantier om kærlighed og respekt. At det, Randy sagde, var løgn og kun fortsatte, indtil han havde opnået at få deres underskrift på ansøgningen om en livsforsikring, er sikkert aldrig gået op for dem, men mange i deres omgivelser mistænkte det længe før deres død. De formåede bare ikke at trænge igennem til de forelskede kvinder.


Man synes jo, det burde have dæmret for dem, når han ikke længere var så kærlig som før. F.eks. kunne jo have tænkt nærmere over, at han ændrede adfærd, så snart han havde deres underskrift på ansøgningen om en livsforsikring. I 1992 blev han dømt for mordet på sin fjerde kone, Cynthia Roth, men der er ikke megen tvivl om, at han myrdede flere af hendes forgængere som f.eks. kone nr. 2, Janis Roth. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar