torsdag den 12. november 2020

Bedstemor med slav i ....

En nydelig, ældre dame på sådan ca. 80 år, men hvem er hun? Selv om hun ikke ligefrem er glemt, så er hun ikke længere så berømt, som hun var, da hun for alvor tog fat på det, der skabte hendes navn: kunst og malerier, først og fremmest af landlige scenerier, ofte med mange mennesker, der interagerer i et hyggeligt samvær. På det tidspunt var hun 78 år, men alderen satte bestemt ikke en stopper for hendes kreativitet. Tværtimod! Hun malede og malede, og mange af hendes værker er nu på store museer. 

Hendes navn var Anna Mary Robertson Moses (1860-1961), men hun er først og fremmest kendt som "Grandma Moses" - og kendt det var hun!

Alderen bidrog nok en hel del med at skaffe hende opmærksomhed, men bortset fra det, så var hun faktisk en ganske hæderlig kunstner. Nok hørte hun ikke til i den øverste elite, men hun var nu heller ikke nogen "klatmaler".

Folk elskede hendes simplistiske stil med de landlige motiver, og det er ikke overraskende, at mange af hendes malerier også kom som yderst populære postkort. Der er sjove detaljer med et nostalgisk præg, og selv om der er tale om en form for realisme, så er der ingen voldsomme og foruroligende scener. Noget, der afgjort har bidraget til hendes popularitet.

Barske begivenheder var der ellers nok af i hendes liv, for ud af de ti børn, hun og hendes mand fik,  overlevede kun de fem. Meget trist, men ikke nok til at slå hendes glæde ved kunst og malerier ned. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar