torsdag den 19. november 2020

Spam

 

Hvad er spam? For mig er  det en irriterende inbox som denne, fordi jeg ikke har nogen interesse i hovedparten af de email, jeg har fået. For at gøre irritationen endnu værre, så kan der være vigtige emails i spam-sektionen, der hurtigt kan gå tabt, så spam er helt sikkert noget møg. Det var det dog ikke altid, for der er en anden type spam, der engang spillede en stor rolle i fødevareproduktionen.

Når moderne mennesker ser dette, så synes de fleste, at det er uappetitligt. Hvad pokker er det for noget at servere for folk? Tjah, det er altså kød i noget, man kan kalde en "nedbrudt" tilstand, hvilket også indirekte fremgår af den betegnelse, "Scientifically Processed Animal Matter", som ordet SPAM står for. Det består af seks ingrediencer, nemlig svinekød, vand, salt, kartoffelmel, sukker og (vist nok) salt. Som det kan ses af billedet, er alle disse ingredienser blandet sammen til et produkt, der består af firkantede stykker mix-max-kød, etc.. 


 

Det sælges i dåser, hvilket gjorde det til en nyttig fødevare under Anden Verdenskrig, hvor mange soldater har oplevet det efter dets fremkomst i 1937. 

Foreløbig er der blevet solgt mere end 8 billioner af sådanne dåser i 44 lande verden over, hvilket dog ikke betyder, at produktet er populært, for det har fået et ry som low class-mad. "Man" spiser ikke SPAM, selv om det kan kombineres med alle mulige nyttige variationer af madvarer, man ellers godt kan vælge at købe. Det er nemlig ikke "fint", og jeg tror ikke, at det nogensinde har været på menuen hos Brødrene Price eller andre kendte TV-kokke.

Som et tydeligt tegn på, at vi befinder os i økonomisk trængte tider, så fik det imidlertid et opsving i 2008. Det er jo et billigt produkt, og salget steg pludselig 10%, ligesom der også hørtes flere røster til forsvar for det ud fra kulinariske principper. Der kom ligefrem nye opskrifter på SPAM-middage i dameblade og andre magaziner, hvilket unægtelig er et bevis på den nye interesse for denne forkætrede madvare. En renæssance? Måske ....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar