onsdag den 25. november 2020

En kvinde med (bande-)ordet i sin magt

Mary Anne Boyer (1821-1873) havde mange kælenavne, bl.a. "Mother Damnable" og "Mother Damnable". Hun giftede sig muligvis - eller flyttede bare sammen med - hvalfanger David W. "Bull" Conklin i 1851, men to år efter blev de uvenner, og han efterlod hende i Port Townsend for selv at fortsætte videre til Alaska. Det lod Mary Anne sig ikke slå ud af, for hun blev direktør i Seattles første hotel, Felker House, som hun drev på eksemplarisk vis: rene og pæne værelser, god mad, osv.. 

At der også var ro og orden, selv om der muligvis var en vis bordel-virksomhed på hotellet, skyldtes nok hendes vane med altid at have sten i lommerne, idet disse blev brugt som våben, hvis en gæst blev "vanskelig". Desuden blev hun fulgt af en lille flok hunde, der fungerede som hendes "livvagt". Hun var ingen bly viol, hvilket hun heller ikke lagde skjul på, for hun havde et særdeles blomstrende sprog med eder og forbandelser på engelsk, fransk, tysk, portugisisk, spansk og kinesisk. Da hun absolut ikke ville finde sig i noget som helst, kom hun også i fysisk kamp med myndighedspersoner, bl.a. nogle, der ville fjerne nogle buske i nærheden af hotellet.

Selv efter sin død gav hun anledning til myter, for da man ville nedlægge den kirkegård, hvor hun var begravet, og derfor gravede kisten op, så den kunne flyttes, opdagede man, at liget tilsyneladende var blevet forvandlet til sten. Noget, der kan ske under bestemte forhold, så OK, det tror vi på. Andre myter fortæller imidlertid, at liget også havde et sært smil, og det kan man så gætte på, hvad betød ....

 

https://www.atlasobscura.com/articles/the-damnable-dames-who-helped-shape-seattles-character 

 

 

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar