lørdag den 21. november 2020

Trichophilia


Denne idiot - som det i den grad klæder at være DØD: henrettet!!! - er selvfølgelig Ted Bundy. Hans yndlings-hobby var kvindemord, og dem begik han mange af. En af de interessante detaljer ved hans biografi er, at han tilsyneladende havde en speciel forkærlighed for unge kvinder med langt, glat, mørkt hår. 

Kan det tænkes, at disse unge kvinder mistede livet, fordi Ted-idioten led af en svær grad af noget, der er kendt som trichophilia - dvs. "hårfetish" - og bare ikke kunne styre sig, når han så kvinder med en bestemt frisure eller hårfarve? Man ved, at især mænd lider af denne trang, og at deres lyster er rettet imod hovedhår, medens kvinder kan føle noget, der ligner, for brysthår. 

Måske ikke lige sådan, men mere ovre i en Agent 007-maskulinitet? De færreste vil dog føle sig tiltrukket af "abemænd", selv om jeg erkender, at der findes den type kvinder. Deres lyster går på MÅTTER - gerne over hele kroppen ....

Hvis man har en fetish, så føler man ophidselse ved mødet med en person, der besidder de karakteristika, man tænder på. Eftersom trichophilia regnes for ret almindeligt blandt mænd, så kan man altså gå ud fra, at mange har følt noget ligesom Ted ved mødet med hårfagre kvinder. Det kan så forklare visse oldgamle eventyr om piger, der skiller sig ud ved deres hårpragt. En af disse kendte damer er Rapunzel.

Hun sad fanget i et tårn, men da hendes i forvejen meget lange hår fik lov til at gro vildt, kunne en prins, der kom for at redde hende, bruge det som trappestige. En sjov tanke, men også noget ret tankevækkende, for hår er jo altså stærkt, så det kan også blive til et fangstredskab.

Dette gamle eventyr er bedst kendt i Brødrene Grimms version fra "Kinder- und Hausmärchen" (1812), men det går i hvert fald et par hundrede år længere tilbage. F.eks. findes motivet også i Giambattista Basiles "Petrosinella" (1634/-36) og Mademoiselle de la Forces "Persinette" (1698). Dvs. at der er tale om et vigtigt motiv, der kan karakteriseres som det, C. G. Jung kaldte en "arketype". I moderne tid har psykologer kunnet fortælle om folk/mænd, der ligefrem får orgasme af at røre ved kvinders hovedhår. Man har også kunnet digte videre på motivet og f.eks. give det gamle Rapunzel-eventyr en ny og mere humoristisk drejning.

I øvrigt er det sjovt, som mænds og kvinders hårmode følger hinanden. Man kan sige, at de har løbet et parallelløb, men med modsat fortegn.

https://sv.qaz.wiki/wiki/Hair_fetishism

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar