torsdag den 5. november 2020

Lægen, der opfandt en dødelig sygdom

Vittoria Sacerdoti

Under Anden Verdenskrig opfandt den italienske læge dr. Vittorio Sacerdoti en sygdom, der var rent bluff. Hans formål var at narre nazisterne, så han fik mulighed for at redde nogle af de forfulgte jøder. Hvad der skete med disse mennesker havde han rig lejlighed til at bevidne, da han levede midt i et jødisk kvarter og var forfærdet over de mange overgreb, han bevidnede hver eneste dag.

Han arbejdede på et lille hospital på en ø midt i Tiberen. Her opfandt han sygdommen "K-Syndrome", idet "K" stod for nazi-forbryderen kommandant Kesselring. Han indlagde så mange jøder, han kunne på hospitalet til behandling for denne angiveligt aldeles forfærdelige sygdom. Ikke bare han, men også hans kollega dr. Ossicini instruerede disse falske patienter i at hoste meget voldsomt, og så fortalte de to læger ellers nazi'erne, at sygdommen var ekstremt farlig samt overmåde meget smitsom. Nazisterne skulle ikke have noget klinket, så deres list virkede perfekt, og mange jøder blev reddet. 

Giovanni Borromeo

En anden læge, Giovanni Borromeo, gjorde nogenlunde det samme som Sacerdoti, og det er herligt at tænke på, at nazisterne lod sig narre af dem begge.

 

https://qz.com/724169/an-italian-doctor-explains-syndrome-k-the-fake-disease-he-invented-to-save-jews-from-the-nazis/ 

 



 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar