onsdag den 4. marts 2020

Barnebrude



Man hører så meget om muslimer, der følger Muhammed og gifter sig med deres 8-10-årige kusiner eller nære venners meget unge døtre. Profeten havde jo nemlig forlovet sig eller giftet sig med Aisha, da hun formentlig var blot 9 år gammel.
Noget, der forarger alle ikke-muslimer, for er det ikke grov udnyttelse af mindreårige piger? Det synes man jo, men inden forargelsen når nye højder, bør vi tænke på nogle af - og der er flere op igennem historien - vesterlandske mænd, der har gjort lige præcis det, vi anklager muslimerne for. Ovenfor ser man f.eks. Jerry Lee Lewis og hans tredie hustru, der "pudsigt nok" også var hans kusine - og 12 år gammel.

https://eu.usatoday.com/story/life/entertainthis/2014/10/28/myra-williams-jerry-lee-lewis-13-year-old-bride-speaks-out/77745460/


En anden, der havde det med altid at søge "ungt kød" var Charlie Chaplin, idet tre af hans koner var under 20: Mildred Harris, Lita Grey og Oona O'Neill. Da han giftede sig med Oona, var han selv 53 år gammel, og hendes far græmmede sig over, at gabs datter faldt for sådan en gammel forfører.



Charlies og Oonas datter, Geraldine, blev iøvrigt også en ret kendt skuespiller og spillede f.eks. Wallis Simpson i en Netflix-miniserie for et par år siden.
Andre berømte barnebrude op igennem historien er bl.a.: Theodora Comnena, der blev gift med Baldwin III af Jerusalem som 13-årig. Isabella de Valois var bare 8 år, da hun blev gift med Richard II af England, men ægteskabet blev efter sigende aldrig konsumeret. Dronning Victoria greb ind og fik 11-årige Rukhmabais ægteskab med en 19-årig mand opløst. Det førte til en ny lov, "Age of Consent Act" (1891), der skulle forhindre gentagelser af den slags mere eller mindre påtvungne ægteskaber. Ændringen af samtykke-alderen for piger var dog stadig ikke noget at råbe hurra for: den blev rykket fra 10 til 12 ....





Ingen kommentarer:

Send en kommentar