søndag den 15. marts 2020

Rødtoppen, der blev til blondinen over dem alle

Sød og landlig med et væld af røde krøller og et kæmpestort, uforbeholdent smil. Hendes navn var Norma Jeane Baker, og det kan godt være, at hun har drømt om berømmelse som filmstar, men den kom først senere.
Norma Jeane er stadig kendt, fordi hun gav slip på sin oprindelie identitet og blev til ikonet Marilyn Monroe. Feministen og forfatteren Gloria Steinem, der kendte hende personligt, og som skrev en bog om hende, har fortalt, at den berømte star kunne tænde og slukke for den personlighed som "lille-pige-sex-gudinde", der gjorde hende så elsket. Den var noget påtaget, og hun levede af at være Marilyn Monroe, men reagerede også imod denne rolle, for den var ikke identisk med hendes personlighed.

Hun var hverken dum eller uvidende, men folk - dvs. mænd - elskede at se hende i den rolle, og derfor forvandlede hun sig, så hun kunne indfri filmfolkenes og biografpublikummets forventninger. Gloria Steinem hadede at se, hvad hun gjorde ved sig selv i nogle af hendes mest elskede roller, men det er først senere, at mange andre har forstået, hvad der foregik.





Gloria var/er selv en flot dame, der på et tidspunkt arbejdede som "bunny", nemlig for at afdække den udnyttelse af pigerne, som der foregik.   

https://www.theguardian.com/commentisfree/2013/may/26/gloria-steinem-bunny-tale-still-relevant-today

Ingen kommentarer:

Send en kommentar