torsdag den 19. marts 2020

Den kendte ukendte ....


Dette er en afstøbning af ansigtet på et lig, der blev fundet i Seinen i 1880'erne. Man mener, at den unge kvinde havde begået selvmord, men da man aldrig har fundet ud af, hvem hun er, har man heller ingen sikre oplysninger om hende og hendes sindstilstand, da hun døde, så dødsfaldet kan også skyldes et uheld eller et mord.
Dengang hun blev fundet var det almindeligt i Paris at placere lig af ukendte i et specielt udstillingslokale, sådan at mennesker, der søgte deres forsvundne slægtninge, etc., havde mulighed for at se de døde, men ingen meldte sig i dette tilfælde. Hun var og blev en fascinerende gåde, noget hendes Mona Lisa-smil forstærkede for dem, der så hende.
Den patolog, der tog imod hendes lig, blev så fascineret af hendes ansigt, at han fik taget en gipsafstøbning af det, der er blevet gemt til eftertiden. Pigen blev kendt som "L'Inconnu de la Seine" (dvs. "Den ukendte fra Seinen"), og gipsafstøbningen blev berømt, også i eftertiden. I 1955 blev hendes ansigt nærmest udødeliggjort, da gipsafstøbningen blev brugt til frembringelsen af CPR-dukken "Resusci-Anne".  


Credit: Edited from a post by The Chirurgeon’s Apprentice




Ingen kommentarer:

Send en kommentar