søndag den 29. marts 2020

Paranoia og hverdagsspioner

En nydelig pen, som man gerne vil modtage som gave? Lad være, for det er spionudstyr, og selv om netop denne pen måske er skabt til optagelser - lyd/billede - som du selv står for, så kan den hurtigt blive nyttig for andre, der kan fjernbetjene den.

Et smart ur? Ja måske, men det er også et avanceret spionkamera med "night vision". Hvis din date bærer sådan et ur, så eer han måske ude på at få nogle interessante billeder af dig, som han kan bruge til at terrorisere dig med.

En clock-alarm? Ja, men også et spionkamera, der f.eks. kan optage fra et sengebord. Tanken er ikke rar, for de fleste af os ønsker nu selv at bestemme, hvilke billeder af os, der skal tilhøre hvem.

Da britiske Nadine mødte Sammy gennem muslimsk datingside, troede hun, at hendes lykke var gjort. Han virkede som den drømmeprins, hun altid havde håbet på, men viste sig at være noget helt andet. Efter at forfærdeligt besøg hos ham i New York, hvor hun både blev indespærret, voldtaget og mishandlet, brød hun med ham, men har nægtede at lade hende være og forfulgte hende over nettet med både trusler og uønskede kærlighedserklæringer.
Hun fortalte sin familie, at hun følte det, "som om han ved alt om, hvad jeg foretager mig". Måske de så det som paranoia, men det var nu den rene, skære sandhed: Sammy fulgte hendes bevægelser via spionudstyr i hendes mobiltelefon og måske også computeren. Da hun blev ved med at afvise ham, opsøgte han hende i England, hvor han myrdede hende på et hotelværelse.

https://www.theguardian.com/uk-news/2016/nov/03/us-millionaire-jailed-for-at-least-17-years-for-murdering-cardiff-student

Man må beklage, at hun ikke tids nok gennemskuede denne modbydelige og manipulerende mandsperson. At han ligefrem kunne snige sig ind i hendes privatliv via spionudstyr i hendes mobil er en afskyelig tanke, for ifølge computer-eksperter kræver den slags ikke mere end en hacker-email ....
 
https://spydk.dk/shop/spion-kamera-indbygget-282p.html


https://www.coolpriser.dk/shop/spionudstyr-173c1.html

Denne slags udstyr kan købes på nettet, og det undrer mig virkelig, at der tilsyneladende ikke er noget opsyn med det, der udbydes til salg. Faktisk forarger det mig ikke så lidt ....








Ingen kommentarer:

Send en kommentar