søndag den 1. marts 2020

Kvinden, der er en mand



RuPaul Andre Charles er en berømt og succesfuld amerikansk drag queen, skuespiller, model, sanger, sangskriver og TV-star. Han har fået flere priser for sit TV-show, "RuPaul's Drag Race". Han er født i 1960, men er stadig en "flot tøs".


Hans afslappede holdning til begrebet transgender og drags har gjort meget for folks forøgede accept af fænomenet. For ham er kønnet åbenbart noget flydende, for han har selv sagt, at man kan kalde ham "ham" eller "hende", som man selv synes. Han ligger ikke fast på et køn og optræder også ofte klædt som mand.


Han er også forfatter til tre bøger: Lettin' It All Hang Out (1995), Workin' It! RuPaul's Guide to Life, Liberty, and the Pursuit of Style (2010), og GuRu (2018).



Mærkeligt nok kan man sige, er han ikke på god fod med mange transgender-folk, idet han mener, at de tager kønnet alt for alvorligt. Selv kan han lide at bøje normerne, ikke at følge dem, hvilket de på en måde gør, når de ikke - som ham - spiller kvinder, men forvandler sig til kvinder. Noget, han ikke selv forsøger, selv om han illuderer godt som kvinde. Faktisk ser han sin "gender-bender"-aktivitet som noget politisk, da det er en udfordring til den status quo, han jo altså tager afstand fra.


Mht hans privatliv, så er det velkendt, at han er bøsse, og at han giftede sig i 1917 med australieren Georges LeBar, der er maler, men også driver en stor ranch i Wyoming.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar