fredag den 27. marts 2020

Som englænderne siger: "A Shady Character" ....

Jeg har altid opfattet Winston Churchill som en art superhelt. Var det måske ikke ham, der spillede en enorm rolle i bekæmpelsen af de fæle nazier? Nemlig! Manden gik imod Hitler, så for os bliver han automatisk udråbt som en helt af de store. Intet kan tage det fra ham eller myten om ham, men der var andet i hans samlede karriere, der ikke ser nær så godt ud som kampen mod nazierne.
F.eks. var det ham, der nægtede at komme inderne til undsættelse, da der udbrød en hungerkatastrofe i denne engelske kronkoloni i 1944. Det kostede angiveligt 4 millioner indere livet, men ikke ham, han ellers gerne ville have haft ram på, nemlig Ghandi. Desuden havde han planer om at få konstrueret en giftgas-bombe, der kunne dræbe et meget stort antal tyskere under Anden Verdenskrig, OK, tyskerne havde angrebet England med meget avancerede bomber, der havde dræbt mange mennesker og ødelagt store dele af London, men alligevel ....

Han sårede sin datter, Sarah Churchill, der var skuespiller (foruden stærkt fordrukken), ved at falde i søvn under en af de forestillinger, hvor hun optrådte - vist nok som Peter Pan. Magen til fornærmelse skal man lede efter, for ALLE bemærkede selvfølgelig den berømte, slumrende fader, der sad fuldt synlig for publikummet, men som ikke engang gad (?) holde sig vågen til denne (for hende) store begivenhed.
Det kan være, at Sarah har sendt nogle venlige tanker til den fortidige suffragette, der fandt det nødvendigt at belære Churchill om ÆGTE respekt for kvindekønnet og kvinders krav. Hun greb til pisken, men hvis det hjalp, så må det være meget senere og ikke særlig mærkbart for omgivelserne.

Det forlyder ikke noget om, hvem der førte an i udskejelserne, da han som purung indtog et narkotisk stof sammen med Dronning Victoria, og det finder man nok heller aldrig ud af ....





Ingen kommentarer:

Send en kommentar