lørdag den 14. marts 2020

En ikke-eksisterende, men berømt teenager


Miquela Sousa eller Lil Miquela er en fiktiv teenager, der er skabt af Trevor McFedries og Sara DeCou. Hun blev præsenteret i 2016 via en Instagram-profil, hvor hun bliver fremstillet som en cgi-personlighed, der har forskellige konflikter med andre af sin art, samtidig med at hun viser en masse ting inden for især modeverdenen. Hun er simpelthen en robot-mannequin for anerkendte firmaer som f.eks. Calvin Klein og Prada, men også mere beskedne og dagligdags tøjmærker, etc.. Grotesk nok bliver denne robot nu fulgt af over en million "venner" på Instagram.
Det påstås, at det er den engelske model Emily Bador, der har lagt krop til Lil Miguela, idet denne skulle være modelleret over hendes udseende og personlighed, og de ligner da også hinanden.



Man har set Lil Miguela sammen med mange forskellige unge berømtheder, og hun er tilmed blevet interviewet i forskellige magasiner som bl.a. Vogue og Refinery29, som var hun en virkelig levende superstjerne.
I april 2018 blev hendes Instagram-profil tilsyneladende hacket af en cgi-konkurrent, nemlig "Bermuda", der angiveligt ødelagde alle billederne af hende og erstattede dem af nogle af sig selv. Det viste sig dog, at begge disse robot-damer var skabt af Trevor McFedries and Sara Decou, og at det hele var et stunt. På en eller anden måde gav denne begivenhed Lil Miguela et andet image, nemlig som en aktivist for social retfærdighed.



Dvs. at dette kunstige individ nu har udviklet en form for personlighed, som var hun et rigtigt menneske, der gjorde livserfaringer, og det er faktisk spændende at se, hvad skæbnen - dvs. hendes skabere - har bestemt for hende. Lige nu gælder det i hvert fald den musik-karriere, hun minsandten er i gang med at skabe sig ...


https://theglobepost.com/2019/09/18/lil-miquela-ethics/


https://www.wmagazine.com/story/bella-hadid-lil-miquela-calvin-klein-campaign/



Ingen kommentarer:

Send en kommentar