tirsdag den 17. marts 2020

Corona og livsforlængende behandlinger



Denne italienske læge har  travlt med at tilbagevise oplysninger om, at man i Italien ikke behandler corona-patienter over 60, og det kan man så tro - eller lade være med - men rygtet bygger bl.a. på Jyllands-Posten, der ikke regnes for en uvederhæftig sensations-avis: 

Den danske avis citerede den norske VG for oplysningerne i den første version. Avisen havde beskrevet en korrespondance mellem en anonym anæstesilæge i Italien og en norsk journalist på VG, hvoraf det fremgik, at det pågældende hospital ikke længere intuberer patienter over 60 år. Uddrag:
""Her er man, ifølge lægen, holdt op med at behandle patienter over 60 år.
Her er man, ifølge lægen, holdt op med at behandle patienter over 60 år.
»Så personer over 60 år er efterladt til døden?« spørger journalisten.
»Vi giver dem oxygen. Vi intuberer ikke personer over 60 år. Vi efterlader dem til at dø,« påstår lægen.
Men det passer ikke, siger overlægen på hospitalet i Milano. Det er ifølge overlægen heller ikke rigtigt, at hospitalet ikke har udstyr nok."

Hvem har ret, og hvem lyver??? Hvad enten påstanden er sand eller ikke, så ved vi da godt, at der kan opstå katastrofe-situationer, hvor der vælges mellem patienter. Ingen i Sundhedsvæsenet indrømmer det formentlig, men hvordan skulle det være muligt at IKKE udføre et sådant valg, når samfundet for alvor er truet?

Dette er et sørgeligt, medicinsk tilfælde og næppe en god kandidat til livsforlængende behandlinger, hvis det er knapt med medicin og fødevarer. Trist, men jeg er ikke blå-øjet nok til at tro, at mennesker, der ikke bidrager til samfundet med penge eller arbejdskraft bliver reddet i katastrofesituationer, hvis det betyder, at de arbejdsføre må undvære. Grunden til, at jeg tror dette, er selvfølgelig, at der de sidste år er blevet skåret ned over for handicappede og ældre. Det er fakta og ikke spor rart at tænke på, men sådan er det ....

https://ugebrev.dk/flashnews/geopolitik/kort-foelg-udbredelse-af-corona-virus-paa-denne-kortoversigt/

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/14/italians-80-will-left-die-country-overwhelmed-coronavirus/?fbclid=IwAR07cRJ5xSllOcZifAyDf7r_w6TGor-27_ev7oGpMInJXxNuzP6FAQOSPsM
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar