tirsdag den 17. marts 2020

Manden, der elskede at blive elsket

Henry Lee Lucas (1936 – 2001) havde haft en forfærdelig barndom med alkoholiserede og voldelige forældre, hvoraf især moderen gjorde barnets liv til et helvede. Hun prostituerede sig og lod sønnen se på, når hun havde herre-besøg. Desuden slog og ydmygede hun ham på utallige måder. Der er ingen tvivl om, at han blev skadet både fysisk og psykisk, og med en intelligenskvotient på under 100 var han ilde faren.

Både som barn og voksen følte han sig - og var for det meste også - uelsket, men på et tidspunkt fik han en homoseksuel ven, som han følte samhørighed med. De to turede omkring, hvilket fik alvorlige konsekvenser for dem begge, da de blev anklaget for mord-orgier over hele USA. Henry Lee Lucas tilstod det ene mord efter det andet, hvilket utroligt nok skaffede ham berømmelse samt den respekt og kærlighed, han altid havde higet efter. Eller rettere sagt: sådan opfattede han den interesse, som de mange mord, man tilskrev ham, vakte blandt alle mulige forskellige mennesker.
Mht politifolkene, så så han dem nærmest som hyggelige kammerater, men knyttede sig især til én, nemligden højt respekterede Sheriff Jim Boutwell, der iøvrigt altid gik med hvid skjorte og stetson-hat. Henry Lee Lucas kaldte ham ligefrem sin ven, åbenbart uden rigtig at forstå hans rolle i politiarbejdet.


Det har vist sig, at Henry Lee var så forhippet på at behage sin nye "ven", at han stort set indrømmede alle tidens uopklarede mord i miles omkreds. På et tidspunkt påstod han, at han havde myrdet 360 mennesker, hvoraf de fleste var kvinder. Optagelser af Boutwells mange forhør af ham viser imidlertid, at sheriffen havde en dårlig vane med at fortælle mere om forbrydelserne,end at høre på den mulige morders redegørelser. Han har simpelthen fodret ham med de oplysninger, der blev brugt som "bevis" på hans skyld som morder, og på et tidspunkt blev han dødsdømt, dog ikke for mordet på sin mor, da han var teenager, men på en veninde. Dette mord har han muligvis begået, men sikkert er det ikke, og sådan er det med de fleste af de mordsager, der blev rejst imod ham ....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar