lørdag den 28. marts 2020

Når man ryster stamtræet ....

Havde Darwin ret, da han påstod, at vi nedstammer fra aberne? Videnskaben bekræfter vist blot et artsfællesskab, idet DNA har vist, at vores nærmeste slægtning er chimpansen. Det betyder dog ikke, at vi nedstammer fra chimpanser, men at vi havde en fælles forfader for sådan ca. 5 millioner år siden.
Det må betyde, at vi deler stamtræ med disse aber, og  det får mig (pudsigt nok?) til at tænke på den filmmagnat, der i sin tid afviste tanken om at bruge Clark Gable, "fordi han ligner en chimpanse". Gjorde han det? Vel ikke mere end alle os andre, og i hans tilfælde er det så en charmerende lighed ....

Jeg tør vædde med, at Darwin-besatte videnskabsmænd har forsøgt at avle abe-mennesker med en forælder af hver art, men det er næppe lykkedes. Hver art har nemlig et ganske bestemt antal kromosomer, hvilket så at sige danner en barriere imod arternes sammenblanding. Det ville da også være forfærdeligt for et barn af en abe og et menneske, for hvor hører sådan et væsen hjemme? Ingen steder faktisk.
Hvor mennesket har 46 kromosomer, så har har de store menneskeaber 48, hvilket man også mener, at vor fælles forfader havde. Vi har altså mistet to kromosomer, hvilket virker mystisk på mig, for hvordan er det gået til?

http://www.evolution.dk/evolution/menneskets-udvikling/slaegtninge/index.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar