søndag den 14. juni 2020

Døden som udvej


Ligesom mange andre højtstående nazister begik ikke bare Hitler, men også Göebbels og Göring selvmord, da regnskabet skulle gøres op. Det foretrukne selvmordsvåben var cyankalium, der har en hurtig og sikker virkning.

Også uskyldige som f.eks. Göebbels-børnene mistede livet på grund af forældrenes vanvid, da deres mor myrdede dem, angiveligt "for deres egen skyld". Hvad man ikke har vidst eller bare tænkt på er, at også mange menige tyskere, der - i hvert fald ikke umiddelbart - risikerede at skulle igennem en retssag for krigsforbrydelser, begik selvmord i krigens sidste dage. Faktisk lader det til, at over 1000 af denne slags selvmord er blevet registreret.

Her er det en hel familie, der har begået kollektivt selvmord i en park ganske få dage før krigens ophør. Andre gemte sig i kældre og ruiner, men formålet var det samme, selv om de måske ikke kunne skaffe cyankalium, men måtte gribe til andre metoder.

Et sceneri, der ikke huede tyske militærfolk, fordi det afslørede situation i al dens gru

Jeg så engang en dokumentarudsendelse om Berlins sidste dage, hvor russerne havde invaderet resterne af den førhen så stolte by. Nede i kloakkerne havde en ung mor til to små piger gemt sig, og hun havde lige myrdet den ældste datter, "fordi hun frygtede russerne og hellere ville se barnet dødt end i deres hænder". Da mordet var gennemført, blev hun fundet af russiske soldater, der ikke overfaldt hverken hende eller hendes børn, men tværtimod hjalp hende op og gav hende og den overlevende pige mad. Det var en gennem-sørgelig situation, og jeg glemmer aldrig den unge mors ansigt, som hun stod dér med sin døde datter i armene ....



https://da.mydailyselfmotivation.com/articles/history-fact-fiction/10-nazis-who-killed-themselves-with-cyanide-suicide-capsules.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar