søndag den 14. juni 2020

Hvad i alverden er spiseforstyrrelsen PICA?



Pica er noget, der kan drive kæledyrsejere og forældre til mindre børn til vanvid, men det rammer faktisk også voksne mennesker.

De PICA-ramte spiser alt muligt farligt og usundt, der slet ikke hører til de normale madvarer. Faktisk kan de være helt vilde med sådan noget som f.eks. jord, tøj, sårskorper, afføring, etc., etc.. Hundeejere kan f.eks. blive drevet til vanvid over hundens besynderlige vane med at spise sokker, sko og legetøj, idet intet af det kan passere ad fordøjelsens naturlige kanaler og må opereres ud, ofte med dyre og ikke helt sikre operationer.

Jeg så engang en dokumentarudsendelse om en smaddersød, men dybt irriterende hund, der "var kommet til" at spise sit plyds-elsdyr. Dette legetøj var temmelig stort, og jeg fatter ikke, hvordan det kunne få det ned, men ned kom det. Til gengæld kom det ikke ud, så vovse kom på operationsbordet, hvor man fjernede legetøjet, men selvfølgelig uden nogen garanti for, at dette uheld ikke gentog sig, for Pica-ramte forstår vist ikke altid et budskab ...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar