lørdag den 12. september 2020

Corona og mundbind

 
Så er der kommet en lov omkring mundbind i offentlige transportmidler. Mange bærer også mundbind andre steder - jeg gør det somme tider og nogle steder, men ikke altid eller overalt - og jeg håber, at det ikke giver en falsk tryghedsfornemmelse, (hvilket jeg mistænker), for Covid-døden er ikke rar. Det er overlevelsen faktisk heller ikke, for der er ting, der tyder på, at der er bivirkninger, ingen havde tænkt på, da alt det her startede ....


                                                         Ja-ja, meget morsomt - og dog ....

Ifølge loven, BEK nr 1221 af 20/08/2020, fra Sundheds- og Ældreministeriet, så gælder bl.a. denne lov vedr. den kollektive trafik: § 1. For at forebygge og inddæmme udbredelsen af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) skal rejsende på 12 år og derover have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir ved følgende former for kollektiv trafik m.v., jf. dog §§ 3 og 4: 1) Togtrafik, herunder privatbaner, letbaner og metro. - 2) Buskørsel, dvs. både lokale og regionale busruter, skolebusser, x-busser, fjernbusser, turistbusser og anden kørsel i bus, der kræver tilladelse i henhold til lov om buskørsel. - 3) Taxikørsel og anden erhvervsmæssig persontransport, som kræver tilladelse i henhold til taxilov. - 4) Færgetrafik, herunder indenrigsfærger og færger, der sejler mellem Danmark og havne i udlandet.


Fint nok - tror jeg da ... Der er dog én ting, der undrer mig rigtig meget, nemlig bortfjernelsen af de brugte mindbind. Efter at have været af sted på en lille tur på 4-5 kilometer, (men ikke med offentlige transportmidler), er der ikke tal på alle de bortkastede, brugte bind, jeg har set ligge på cykelstier og fortove, men især omkring busstoppesteder. Her står der som regel en affaldsbøtte, men de fleste er uden låg, hvilket modsiger ALT om den forsigtighed og omsorg, som den nye lov lægger op til, for hvad hjælper det at bære mundbind i bussen, men så bare smide det fra sig, når man er færdig med køreturen???

Min mening: enten gennemfører man - dvs. lovgiverne - beskyttelsesforanstaltninger, der virker, eller også lader man folk selv bestemme. At tvinge befolkningen til at bære de mundbind, man tror virker, er rimeligt nok i situationen, men at man ikke tænker videre og gør noget for, at smitten ikke spreder sig via omkringflagrende, brugte mundbind - og det blæser faktisk temmelig meget i disse dage - viser en mangel på forståelse af situationen. Kan det skyldes, at de mennesker, der har fabrikeret denne lov, ikke selv færdes på hverken cykel eller gå-ben, og at de aldrig bruger offentlige transportmidler?



Ingen kommentarer:

Send en kommentar