tirsdag den 29. september 2020

Fedlingen MM

Var Marilyn Monroe ikke nær så smuk, som hun var "fed og lasket"? Måske hun slet ikke var smuk?!!! Jeg kender faktisk én, der nu er død, men som har mødt hende i virkelighedens verden. De tilbragte tid sammen, så hun havde rig lejlighed til at se hende an. Hendes "dom" var, at hun var køn, men ikke så smuk som på film. Noget, man vel heller ikke har forventet, for gælder det ikke alle/de fleste film-divaer? Det tror jeg faktisk.

Hvad så hun selv? Hvis hun så sig i spejlet på samme måde som de fleste af os, så har hun uvilkårligt fokuseret på det, der betød mest for hendes selvbillede, hvad enten det var noget godt eller dårligt i almindelig forstand. Har man en stor, saftig bums midt på næsen, så er det sørme svært at få øje på mundens pæne amorbue, hårets flotte flad eller øjnenes smukke farve og glans. Sådan har hun sikkert også haft det, og hvad så hun så, og lod hun sig påvirke negativt af det?

På dette fotografi er hun afgjort både yngre og slankere end på det øverste billede. Hun ser desuden frisk og glad ud, medens det øverste billede udstråler en vemod, der er forstemmende. En ting er at blive udråbt til en af århundredets smukkeste kvinder, noget andet at føle sig som sådan, og det øverste billede viser simpelthen ikke en livsglæde, som man ville forvente af en berømthed som hende. For mig er det tydeligt, at hun befandt sig på et livsstadium, hvor hun ikke følte sig godt tilpas og/eller smuk. Det interessante for andre er imidlertid, at hun - kvabset eller ej - bestemt blev opfattet som det, man forventede af hende, nemlig smuk. 

OK, en køn, sund, ung kvinde, men nu ikke super-smuk efter nutidens begreber. Denne "American Venus" vil nok blive betragtet som velskabt, men lige lovlig buttet. Den kvinde, der nu for tiden regnes for "verdens smukkeste", nemlig supermodellen Bella Hadid, ser da også helt anderledes ud, hvilket for mig at se afslører, hvor ubrugelige de vekslende skønheds-angivelser er. De er ikke objektive, for de er ikke andet end en mode-trend, som ingen  bør lade sig tyrannisere af. Ikke desto mindre er det lige præcis det, mange kvinder gør, og det er meget, meget trist.

Jeg vil dog sige, at Bella Hadid er meget smuk med sine Elizabeth Taylor-farver og de klassiske ansigtstræk. Det er godt for hende som model, men som skønhedsideal for hendes jævnaldrende er det ubrugeligt, og det bør man holde fast i for ikke at lade sig tromle ned af uopnåelige og dybest set ligegyldige idealer.

https://economictimes.indiatimes.com/news/international/world-news/science-says-this-is-the-most-beautiful-woman-in-the-world/the-perfect-face/slideshow/71630390.cms


 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar