onsdag den 16. september 2020

Geniet, der forsvandt

Barbara Newhall Follett (født i 1914) var bare fire år gammel, da hun begyndte at skrive, og hun udgav sin første roman, "The House Without Windows", som 12-årig. Alle beundrede hendes talent, ikke mindst fordi det tydeligvis blev mere og mere veludviklet med årene, tilmed iblandet sproglige fornyelser med selvopfundne ord osv.. 

Et par år efter at have udgivet sin første bog, fulgte den næste, "The Voyage of the Norman D", men Depressionen samt forældrenes skilsmisse skabte mange problemer for hende og hendes familie. Nok skrev hun stadig, men hun blev nødt til at tage arbejde som sekretær som 16-årig. Tre år senere giftede hun sig med Nicherson Rogers, men ægteskabet fungerede ikke rigtig for hende, bl.a. fordi hun mistænkte, at hendes mand var hende utro. 

Den 7. december 1939 havde ægteparret et voldsomt skænderi, der endte med, at hun stormede ud ad døren og i bogstavelig forstand forsvandt, tilmed uden at Nicherson meldte hendes forsvinden før to uger senere. Eftersom hun var gift, refererede politirapporten ikke til det beundrede forfatter-navn, da hun stod anført som Mrs. Rogers. Det betød, at pressen ikke var særlig interesseret i denne forsvundne, men anonyme ægtehustrus skæbne. Noget, der selvfølgelig gjorde, at folk ikke indgav anmeldelser om spor, der kunne hjælpe politiet samt hendes familie med at finde hende.

"The House Without Windows" handlede om en pige, der slog sig ned i en skov og levede her alene sammen med dyr, der blev hendes venner. Dette burde måske have fået politiet på sporet, for da man fandt et skeleteret lig i Pulsifer Hill in Holderness, New Hampshire, var det ikke usandsynligt, at det var den forsvundne forfatter. Man mente dog længe, at liget tilhørte en anden kvinde, og eftersom knoglerne nu også er forsvundet, er det umuligt at afgøre med 100% sikkerhed. Opmålingerne af de fundne skeletrester tyder dog på, at de højst sandsynligt tilhørte Barbara, fordi hendes højde passede med knoglernes, hvilket den anden kvindes ikke gjorde på samme måde. Hvis det er hende, så begik hun formentlig selvmord med et sovemiddel.

 

https://lareviewofbooks.org/article/a-place-of-vanishing-finding-barbara-newhall-follett/ 

 

https://www.theguardian.com/books/2019/sep/14/house-without-windows-barbara-newhall-follett-jackie-morris 


https://crimereads.com/what-happened-to-barbara-newhall-follett/

 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar