fredag den 25. september 2020

Når man VÆLGER fængslet

James Verone var 59 år gammel, da han traf en afgørende beslutning i 2011: han røvede en bank, men krævede kun §1,00 af den forbløffede kasserer. Derefter satte han sig ned og ventede på politiet, der kom meget hurtigt. Inden sit besøg i banken havde han sendt et brev til avisen, "The Gaston Gazette", hvor han meddelte, at han var ved sine fulde fem, men havde helbredsproblemer, og at han havde planlagt et røveri i den allernærmeste fremtid. 

Da han var blevet arresteret, kunne han fortælle sin historie, og den var tragi-komisk, for hans pludselige lyst til at komme i fængsel skyldtes, at han havde mistet sit job som chauffør for et CocaCola-firma, hvor han havde arbejdet i omkring 20 år. Det kunne så endda være, men det, der drev ham til hans desperate valg af forbryderbanen, var, at med jobbet mistede han også sin sygeforsikring, og som arbejdsløs havde han ikke råd til lægebehandling. Eftersom han havde en mystisk gevækst på brystet, følte han, at hans liv var truet, så han valgte fængslet frem for det, han frygtede var en snarlig død af "noget med hjertet". Desuden regnede han med en fængselsdom på tre år, sådan at han ville være fyldt 62, når han blev løsladt, og så ville han kunne få pension. Alt sammen meget logisk samt særdeles udspekuleret, men sådan er det jo ofte med desperate folk, der må sno sig i systemet for at klare sig.

Hans straf blev nu kun på et år - et vist nok ret forfærdeligt år - før han blev løsladt. Heldigvis viste det sig dog, at den gevækst, der havde fået ham til at begå røveriet, ikke var ondartet. Hvad der skete med ham efter frigivelsen vides ikke med sikkerhed. Det svæver ligeledes i det uvisse, om han fik den bog udgivet, som han ville skrive om sine oplevelser som frivillig fange.


Forøvrigt er han ikke den eneste, der har valgt fængslet frem for en usikker tilværelse i en ikke særlig tryg tilværelse som hjemløs og/eller arbejdsløs ....

https://listverse.com/2019/07/18/10-people-who-asked-to-go-to-prison/

https://www.good.is/tag/james-verone 

https://abcnews.go.com/Health/Wellness/james-verone-medical-motive-bank-robbery/story?id=13895584 

https://www.wbtv.com/story/18967542/man-who-robbed-bank-for-free-helalthcare-released/ 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar