onsdag den 22. april 2020

Den dristige plan om et nyt liv ....

Her har vi en amerikaner på afveje: Dr. Hawley Crippen, der havde slået sig ned i England med sin grove og vulgære kone, Cora. De to levede i et meget lidt kærligt forhold, og det lader til, at Cora nød at chikanere og håne sin mand, der åbenbart ikke helt levede op til hendes forventninger om mandighed. Hun nød opmærksomhed, drømte om en scenekarriere og havde selv adskillige elskere.

I januar 1910 bemærkede hendes venner, at hun tilsyneladende var forsvundet. Hendes mand påstod dog, at hun var taget tilbage til USA, men det fandt man mærkeligt, for hvorfor havde hun ikke fortalt sine venner noget om sine planer?
Ikke nok med at Cora var væk, men pludselig forsvandt Dr. Crippen og hans assistent, den unge, kønne Ethel le Nerve, også. Inden da havde politiet dog fået nys om urent trav i lægehjemmet, og da man fandt et parteret og forrådnet lig i gravet ned i kælderen, syntes sagen at være klar: den ellers så milde og venlige læge havde myrdet sin rappenskralde af en kone.


Kort tid efter al denne dramatik opdagede styrmanden på S/S Monrose, at der var noget underligt ved et par af passagererne, der gik for at være far og søn. Hans mistanker voksede, og inspektør Dew fra London, der havde sagen med den morderiske læge, blev adviseret, så han kunne anholde Crippen og Ethel, før de nåede frem.
De to havde forelsket sig i hinanden og havde drømt om en fremtid sammen i Canada eller USA, men deres planer mislykkedes altså på grund af den skarpsindige styrmand. Resultatet var, at Dr. Crippen blev dømt og henrettet for mordet på sin kone, men mærkeligt nok har man mange år senere fået mistanke om, at det var et justitsmord. Således er der dem, der på det bestemteste hævder, at det parterede lig i kælderen slet ikke var Cora, men en mand. Den side af sagen gør unægtelig tingene meget indviklede, og det har også vakt opmærksomhed, at Crippens amerikanske familie har forlangt at få hans jordiske rester udleveret. Dette er Boris Johnson gået med til, så nu når den henrettede mand alligevel frem, bare alt for sent og uden sin elskede Ethel.

https://msutoday.msu.edu/news/2011/msu-scientists-turn-tables-on-century-old-murder/










Ingen kommentarer:

Send en kommentar