fredag den 3. april 2020

Skæg for sig og snot for sig ....

Der er kvinder, der på grund af hormonelle problemer får skæg, men det vækker ikke den store begejstring, for ansigtshår regnes for et tegn på maskulinitet, og derfor er ikke comme il faut i vort samfund med skæggede damer.

Før i tiden var der kvinder, der skabte sig en cirkus-karriere som "den skæggede dame", men nu ville en omgang skønhedsbehandlinger med elektriske nåle få udryddet den formastelige ansigtsprydelse. Hår på hovedet er én ting, men i ansigtet overtræder det alle regler om femininitet contra maskulinitet.

Mænd taber nu engang ofte hårpragten, og den vigende hårgrænse er sikkert til stor sorg og græmmelse hos mange af dem. Måske nogle af dem ligefrem sammenligner sig selv med stakkels Samson, der mistede håret, da hans svigefulde elskerinde, Delilah, fik det skåret af ham, så hans maskuline kraft forsvandt for en tid.
Aha, kraft, saft og hår! Dér har vi forklaringen på de overleverede forventninger til de to køns hårvækst. Mænd signalerer kraft, styrke og modenhed med skæg og noget ganske andet med et bart ansigt ...


Det er ikke engang løgn, at skæg skal der til! Det lader nemlig til, at både kvinder og mænd opfatter skæggets maskulinites-symbolik. Faktisk synes jeg ikke selv, det er så rart at blive kysset af en fyr med skæg, der kører rundt i ansigtet på én som et hår-rivejern, men jeg kan godt se, at skæggede mænd signalerer nogle ting, som kvinder sætter pris på.
Der er dog et træk, som disse fyre har, der ikke normalt appellerer til kvinder: skæg kan bruges som en form for maske, der skjuler følelser, og det hader kvinder ....

https://www.realmenrealstyle.com/beard-stubble-psychology-vdo/

https://www.bbc.com/future/article/20160418-the-real-reason-men-grow-beards




Ingen kommentarer:

Send en kommentar