torsdag den 2. april 2020

Sperm og katastrofer

Hurra for kondomet, selv om det er surt for sædcellerne, der har kæmpet sig helt op til det sted, hvor ægget ville tage imod dem, hvis altså ikke, hun sagde NEJ! Al den sperm, der er blevet spildt på ufølsomme æg, der ikke falder for deres charme, er ikke andet end en vittighed for mange, der måske finder de små livlige fyre sjove, men også meget irriterende og besværlige.

Kun én når i mål, og i vore dage med prævention og fri abort er ikke engang den sædcelle sikret et godt og produktivt liv.


Vi ved nok, hvad et "glemt kondom" kan betyde for kvinden, og den viden gør det klart for os, at nok er babier vidunderlige, nuttede og alt det dér, men det gælder kun, når de er velkomne i moderens liv. En uvelkommen baby kan ødelægge virkelig meget for hende, så hun er i sin gode ret til at se sædcellerne som en art baktusser, der skal holdes ude.

Desuden - og det er faktisk MEGET interessant - er man kommet langt med forskningen omkring menneskelig formering uden mandligt bidrag. Hvordan landet end ligger med forskningen omkring mandeløs formering, så er der allerede sket noget, der unægtelig er noget bekymrende: ifølge en avisartikel for godt en måned siden, så ligger den danske mands sædkvalitet helt i bund. Det lyder ikke godt, for dels kan det være en tragedie for en mand, dels kan det ikke undgå at skabe problemer i et parforhold. At der tilsyneladende heller ikke rigtig er noget at gøre ved det er virkelig trist ....

https://www.berlingske.dk/videnskab/kunstig-saed-kan-overfloediggoere-manden



http://denstoredanske.dk/Natur_og_milj%C3%B8/Zoologi/Almen_zoologi/formering/formering_(Dyr_-_K%C3%B8nnet_formering)


https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/har-vi-brug-bade-maend-og-kvinder








Ingen kommentarer:

Send en kommentar