torsdag den 23. april 2020

Rystende badedragtsbillede

Dette billede har virkelig rystet diverse herrer, der føler, at nu er kvindens frigørelse altså endt i noget af et mareridt. Selv ser jeg - og andre kvinder - det som en spøg, og vi har ingen planer om at iklæde os et sådant klædningsstykke eller at arbejde for, at de hår, vi også har, breder sig på denne måde.
Hvad er det, der er så slemt ved denne badedragt? Jo, det er selvfølgelig mønsteret, for det bryder med alle forestillinger om femininitet. Det kan da godt være, at der er kvinder med en sådan hår-pragt, men hvis der er, så viser de den næppe frem, for det er ikke comme il faut i vores kønsdefinerede verden.

Denne "påklistrede" badedragt har til gengæld ikke stødt nogen af hverken det ene eller det andet køn. Mændene griner vist mest ad ideen med en benzin-tigger, der forsøger at påkalde sig opmærksomhed ved hjælp af en feminin facade, medens kvinderne ryster på hovedet og trækker på skuldrene. Den går heller ikke så meget ind i den gængse kønsdefinition, at den virker som en trussel om nedbrydningen af den almindelige definering, hvilket hår-badedragten gør. Den er et tydeligt brud med det, man mener at kunne forvente hos kvindekønnet. Det er chefstillinger til kvinder også, men det tolereres efterhånden (mere eller mindre).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar