mandag den 27. april 2020

"Så talte ræven for de gæs ...."

MEGET romantisk, eller hva'? Om ikke andet gælder det som et gedigent kærlighedsbevis, og det hævdes stadig, at dette er det øjeblik, mange kvinder drømmer om fra tidlig barndom. Lige det er jeg nu ikke så sikker på, for hvor ægteskabet før i tide var et karriere-spring for en kvinde, så er der nu andre muligheder.

Selv om den enkelte kvinde kan længes efter drømmemanden og drømmebrylluppet, så kolliderer denne drøm måske med ønsket om en karriere og selvstændighed. Nogle ser det måske desuden som en fordel at have været gift, men ikke at være gift eller at blive det igen, for frue-titlen har ikke den status, den havde før i tiden ....
Hvorom alting er, så kan frieriet med den knælende mand trænge til lidt analyse, og det åbner "Kratøs" op for med sit svar til Isabella.


Den udlægning havde jeg ikke tænkt på før, men fyren har sikkert ret, for romantiske stunder af denne art indeholder et stærkt element af "genitalie-snak": det ene organ kommunikerer med det andet, men som regel på en civiliseret måde via symboler à la dette:

Mange kvinder er dog ikke nær så romantiske, som mænd forestiller sig. Nogle er endda ret direkte og krævende samt fulde af gode ideer, som de bare skal have viderebragt til manden og hans underbevidsthed.

Uha, nu gælder det for fyren om at svare rigtigt, og det kan han kun, hvis han kender sin hjerterdame rigtig godt. Et forkert svar - eller en mærkbar mangel på entusiasme - kan få fatale følger for forholdet.
Én ting er, når der kommunikeres med ord, noget andet når ordene erstattes af symboler. Ordene er vist mere i tråd med fyrenes smag, men pigerne falder tit for symboler, hvilket kan gøre tingene endnu mere indviklede. Den raske ungersvend fortvivler dog ikke, men kaster sig ud i en forførende kommunikation ....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar