søndag den 19. april 2020

LOTTO og lignende ....

Dette er et såkaldt computer-geni, der snød sine arbejdsgivere og havde planer om endnu flere snyderier. Hans navn er - eller var, for jeg tror, han døde i 2016 - Ronald Dale Harris, og i 1990'erne stod han for en del af sikkerhedssystemet i nogle casionoer i Nevada. Alle de penge, der røg igennem systemet, og som han skulle være med til at passe på, fristede nørden over evne, og han udviklede et smart system, der kunne styre gevinster ned i hans lomme - tilmed uden at han var til stede. Det hele gik som smurt, for ingen mistænkte ham eller hans medammensvorne, Reid Errol McNeal. Problemet var bare, at den gamle sandhed om, at mere vil have mere, dukkede op endnu engang, for Harris blev grådig. Faktisk lader det til, at han faldt for den form for underholdning (udskejelser?), som de mange penge gav mulighed for at opleve.
I stedet for de mere primitive automater, der ellers havde forsynet ham med masser af penge, ville han - måske for at vise sin kunnen? - forsøge sig med et langt mere avanceret system. Hér gik det galt, for han blev afsløret og røg i fængsel i 2½ år. Da han kom ud, fik han forbud imod at nærme sig casinoerne nogensinde igen, hvilket ærlig talt er meget forståeligt.

Og hvad så med os andre, der ikke har Ronald Dale Harris' jobmæssige forbindelse til spillestederne, og som heller ikke er computer-genier? Vi drømmer også om store gevinster, der kan skaffe os en masse af de materielle goder, vi mangler. Eftersom kun de færreste af os får så store stillinger, at indtægterne fra vort arbejde kan give os den slags penge, griber vi til det, der afgøres af heldet: LOTTO og lignende. Vores tankegang er nogenlunde sådan her: "Nå ja, en eller anden skal jo vinde så hvorfor ikke os? Vi har vel de samme chancer som alle andre?"
Det viser sig som regel, at vi ikke opnår andet end at sætte penge til, og det er jo surt, men ikke overraskende. Der skal held - eller snyd - til, og så kan det alligevel gå galt, fordi der er noget, vi har misforstået ....











Ingen kommentarer:

Send en kommentar