søndag den 26. april 2020

Skeletter i skabet


Anne Perry er en respekteret, New Zealandske forfatter, først og fremmest af historiske krimier. Hun har været meget produktiv, men jeg må indrømme, at jeg aldrig har læst nogen af hendes mange romaner, hvoraf de kendteste handler om detektiverne Thomas Pitt og William Monk.
Hun blev født som Juliet Marion Hulme i 1938, men skiftede navn efter en kriminalsag, der kunne være som taget ud af en af hendes bøger. Da hun var 15 år, kom hun nemlig i fængsel for at medvirke til mordet på en venindes mor. De to unge piger levede i deres egen fantasiverden og ville ikke skilles, da Hulme-familien ville sende Juliet/Anne til Sydafrika, medens hendes forældre gennemførte deres skilsmisse. Venindens mor nægtede at lade sin datter følge med Juliet/Anne til Afrika, så de besluttede sig for at "løse problemet" ved at myrde hende med en mursten i en strømpe. En grotesk "løsning", der ikke gjorde, at de kunne være sammen, og det lader ikke til, at de har optaget kontakt med hinanden efter løsladelsen.
Den voksne og berømte forfatter Anne Perrys hemmelige teenage-fortid kom for dagen samtidig med udgivelsen af hendes 13. bog. Tiden med mordet og det nære venskab, (der angiveligt ikke var af seksuel karakter), er senere blevet filmatiseret som "Heavenly Creatures" (1994), men det var først nogle måneder efter film premieren, at Anne Perrys hemmelige fortid blev kendt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar