mandag den 20. juli 2020

"Ånden" (?????) i glasset


Ja, hvad er det dog, der sker, når man leger (?) Ånden i glasset? Kommer der virkelig en ånd, der får et ganske almindeligt ølglas til at bevæge sig som ved trylleri?
I forbindelse med en ny bog for unge, som jeg skriver på, blev jeg nødt til at undersøge nogle ting omkring dette fænomen, hvilket egentlig var ret overflødigt, for det viste sig hurtigt, at "legen" (???) ikke har ændret sig, siden jeg og nogle veninder legede (???) den for mange år siden: man sætter et glas på en glat overflade, der er omkranset af bogstaver og tal, eller også bruger nan et Ouija-bræt med alfabetet + tallene fra 0 til 9.

Hvis man har et Ouija-bræt, har man sandsynligvis også den trekantede træskive, der erstatter glasset - eller omvendt - og som deltagerne lægger deres fingerspidser på med et normalt tryk. Det gælder altså ikke om at trykke super-hårdt eller forsøge at styre glas eller skive.
Når man gør dette, bevæger glasset eller den trekantede skive sig på mystisk vis, som om det staver sig frem til de svar, man beder om - eller noget, der ligner. F.eks. kan man stille spørgsmål om sit kærlighedsliv, sin økonomi eller sine boligforhold og få nogle meget uventede "svar" (???), der tilmed kan vise sig at være rigtige. En tilfældighed, eller noget andet?


Sagen er den, at visse studier viser, at glasset/skiven ikke er forhekset, men at man ved at være flere om kontakten med det, tilføjer det energi. Ikke at jeg synes, det er nogen forklaring, for hvad er den "energi" så det for noget?
Når man sidder med glas/skive og enten Ouija-brættet eller løse bogstaver og tal i en cirkel, så føles det faktisk meget mystisk, for selv om det måske bare er ens underbevidsthed, der kommer til udtryk, hvordan foregår det så, når man er flere sammen? Jeg har ikke nogen forklaring på fænomenet, men har ved nogle lejligheder oplevet det som noget sært, der godt kan virke uhyggeligt, hvis man selv er i en bestemt stemning. Det afhænger nemlig helt sikkert af ens egen stemning og overbevisning, om man får noget spændende og/eller underholdende ud af det, eller om man straks afviser det som noget fis. Personlig tror jeg, det er mere fis end fakta, men dermed ikke være sagt, at jeg har ret ....

https://videnskab.dk/kultur-samfund/aanden-i-glasset-derfor-bevaeger-glasset-sig







Ingen kommentarer:

Send en kommentar