torsdag den 9. juli 2020

Når ens job får én til at brække sig



Alle, der har fulgt Monty Python, dengang serien gik sin sejrsgang på TV, kender denne episode med den super-fede mand, der bare propper og propper sig, til det går helt galt. Enormt ulækkert, ikke mindst for dem, der ville have været nødt til at gøre rent efter ham, hvis det var noger, der virkelig skete. Det er det heldigvis ikke, men mange i den virkelige verden er nødt til at udføre opgaver, de bare ikke kan være glade for, fordi det fysisk ulækkert. Ikke desto mindre er sådanne opgaver en del af deres job. Når de ikke gør det, de bliver betalt for, men sjusker eller skulker fra de pligter, der skaffer dem brød på bordet, så kan de havne på forsiden af en avis, der ikke lægger fingrene imellem: Fy-føj, slemme banditter, der ikke som en selvfølge tørrer gamle, demente mennesker i røven, bader, mader eller andet, de forventes at gøre!!

Sagen er dog den, at nogle ting - samt mennesker - er ulækre, og man skal holde virkelig meget af dem for at gøre disse ting med glæde og/eller kærlighed. Hvis man ikke har et personligt forhold til vedkommende, så må det altså være svært at overvinde den væmmelses-barriere, som jeg tror melder sig helt naturligt.

Det er beklageligt, at nogle mennesker - syge, handicappede eller gamle - vækker afsky hos dem, hvis job det er at sørge for, de har det godt og f.eks. ikke ligger i deres egen afføring med en uskiftet ble . Hvor en sådan situation er begges hverdag, er det ikke let at afgøre, hvem der har det værst, den plejekrævende eller plejeren. Der er dog ingen tvivl om, at plejeren ved at tage imod jobbet har vidst, hvad han/hun gik ind til og tilsyneladende har accepteret det, så det eneste alternativ for ham/hende er naturligvis at sige op og finde en anden stilling. At dette kan stille plejesektoren over for  et problem, da de så kan komme til at mangle personale, er der ingen tvivl om. Derfor ser jeg kun én udvej: hæv lønnen, men gør det klart for ansøgerne, at dette altså er det, jobbet går ud på ....


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar