tirsdag den 21. juli 2020

Supermanden uden hænder

Et lidt akavet, men dog hjertevarmt håndtryk med et hånd-på-arm-klem, for den verdensberømte skuespiller, Marlon Brando, var virkelig taknemmelig, da den hånd-amputerede detektiv, Jay J. Armes (født 1932), fandt hans (tilsyneladende) bortførte søn, Christian Brando. At det var drengens egen mor, der havde arrangeret "bortførelsen" - som hun dog fremstillede som en "alternativ ferie-oplevelse" - skaffede Brando den forældremyndighed over sønnen, som han havde kæmpet for i flere år, så han havde grund til at takke detektiven.


Jay J. Armes er virkelig unik. Han mistede begge sine hænder i en dum og selvforskyldt  sprængningsulykke som barn, men det stoppede ham ikke. f.eks. fik han filmroller, bl.a. som skurken i "Hawaii-Five-O"-serien, "The Hookman", men han oprettede også sit eget detektivbureau, "The Investigators". Det sidste skaffede ham status som en stor detektiv, og det hjalp også, at der blev udsendt en actionfigur med hans navn og med bund i hans skæbne.


Han blev en rigtig Vip og har haft et godt liv med kone og børn samt ikke mindst et tilfredsstillende arbejde og er dermed et fantastisk forbillede for andre handicappede. Noget, der selvfølgelig også er skrevet en bog om.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar