torsdag den 30. juli 2020

Jeg har pludselig gjort mig tanker om Prins Andrew


Flot fyr? Ja, og jeg har en eller anden vag erindring om noget, hans ældre og ikke nær så glamourøse storebror sagde om ham: "Min bror, der ligner Tom Cruise ..." Bemærkningen emmede af misundelse over lillebroderens flotte ydre, men måske også af deres fælles mors mere markante omsorg for dette tredie barn i børneflokken på fire. Han ligner faktisk også hende, medens den måske misundelige storebror, Prins Charles, ligner sin fars familie. Og hvad er så denne labre fyrs navn? Som alle i kongelige familier har han et meget langt navn: Prince Andrew Albert Christian Edward, Duke of York, og han er født den 19. februar 1960.
Han er altså ikke længere en ren vårhare, men han ser dog stadig godt ud og er sikkert vant til at tænke på sig selv som en "godbid", for det har alle fortalt ham, at han er lige fra hans allertidligste barndom.


Damerne har sværmet om ham, bl.a. også dem, der står for avanceret sex som f.eks. pornostjernen KooStark, som han mødte i 1981 og dannede mere eller mindre officielt par med i to år, både før og efter sin aktive deltagelse i Falklandskrigen. Gift blev de dog ikke, hvilket ingen vel heller havde ventet, for hun var nu engang ikke lavet af det materiale, man skaber prinsesser af - og da slet ikke dengang.


Han gjorde det åbenbart godt under Falklandskrigen og har dermed bevist, at han ikke bare er en forkælet overklasse-fyr, der får det hele forærende. Det kan dog ikke nægtes, at han først og fremmest har gjort sig bemærket som levemand, og han har ud fra alle rapporter fra nattelivet til fulde fortjent kælenavnet "Randy Andy". Nu er han imidlertid gået for vidt og har blameret sig ved sin tilknytning til Jeffrey Epstein og hans "udlejnings-damer" som f.eks. Virginia Roberts Giuffre, der fastholder, at hun blev presset til at gå i seng med Andrew for penge.


Det hele er endt i en ikke ganske forudsigelig skandale, hvor prinsen står tilbage som fyren, der nægter sit noget nær 100% beviste involvement så hårdnakket, at han har måttet trække sig fra alle officielle pligter. Når han påstår, at han aldeles ikke har haft noget med bestemte damer at gøre, som man ellers ser ham omfavne, og som vidner har fortalt, at han kyssede, så virker det ikke ærligt. Kongelige skandaler plejer at dø ud uden følger for de involverede, men det sker nok ikke denne gang, for han har blameret sig både ved sine handlinger og ved sine benægtelser.


Jeg har dog en stærk fornemmelse af, at det, der sårer og bekymrer Andrew mest, hverken er anklagerne om sex med mindreårige eller de traumer, hans opførsel formentlig har afstedkommet for pigerne, men ovennævnte Virginias beskrivelse af ham som"stærkt svedende og med en underlig lugt". Hun gør det klart, at hun blev presset til at have sex med ham, at han er fysisk ulækker, og at hun blev betalt af Epstein for tre samlejer med prinsen.
Intet menneske - ligegyldigt hvilket køn eller stand - kan ønske at se sig selv beskrevet på denne måde, for det flår alle illusioner om ens egen selvforståelse i stumper og stykker. Desuden fordufter et vigtigt aspekt af frivillighed og seksuel gensidighed og afslører affæren som det, den åbenbart var: Sex for penge. Hvor Andrew har været vant til at se og opfatte sig som en lækker sag, så bliver han pludselig forvandlet til noget ulækkert, som denne unge pige helst så sig fri for at få fysisk kontakt med.
Det tror da pokker, at han i det meget omtalte TV-interview, der blev optaget på Buckingham Palace og sendt den 16. november 2019, tydeligvis er lige ved at bryde i gråd, og at han fokuserer på Virginias beskrivelser af hans sved. Han er chokeret, dybt foruroliget og såret ud over alle grænser, og det kan ses. Faktisk ligner han én, der hellere ville stå over for guillotinen, end få revet alle sine illusioner om sin egen sex-appeal i stumper og stykker.
Han har altid været "Randy Andy", og hans bortforklaringer af både dette og hint i TV-interviewet virker ikke troværdig. Ikke desto mindre har jeg fået ondt af ham, fordi han reagerer som et menneske under et jordskælv ved tanken om, at han er blevet fundet ulækker. Det får det hele til at ramle for ham, og selv om det på den ene side er latterligt, så er det også rørende.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar