tirsdag den 7. juli 2020

Nutidens B- og C-kongelige

Prinsesse Elizabeth af Jugoslavien med sin ene  datter, skuespilleren Catherine Oxenberg

Det, jeg vil kalde nutidens "efterslæb" af såkaldt kongelige personer, forbløffer mig. F.eks. har sådan en person som prinsesse Elizabeth af Jugoslavien (født 1936) været serbisk præsidentkandidat, gift med den amerikansk-jødiske manufakturhandler Howard Oxenberg, som hun har to døtre med, og forfatter til fire børnebøger foruden forskelligt andet. Altså en aktiv dame, der via snørklede og snirklede veje er beslægtet med bl.a. dronning Elizabeth II samt det danske kongehus. Ikke nok med det, men hun og hendes mand var tilsyneladende også nære venner af JFK og hans kone, Jackie Kennedy.

Catherine Oxenberg og prinsesse Diana

Sådan en person må forventes at have mange, uformelle forbindelser til magthavere af forskellig art, som hendes to døtre så at sige har arvet. Begge har tilmed opnået noget, jeg vil kalde en form for B- eller C-berømmelse. Den første, Catherine Oxenberg (født 1961), er bedst kendt for sin rolle som Amanda Carrington i 1980'er-sæbeoperaen, "Dynasty", og for at have rodet sig ind i noget med den berygtede Keith Raniere og hans NXIVM-organisation. Det lader til, at ikke bare hun, men også hendes datter, India, var godt indsyltet i Ranieres ulovligheder, så skal man være forbavset over afsløringen af, at Catherine havde denne datter med den dømte narko-smugler William Weitz Shaffer (født 1946)? Næh, for sådan foregår det åbenbart med denne type kongelige, der lever underlige medie-liv, der afslører kongelighedens ikke særlig fastforankrede karakter i vores moderne verden.

Christina Oxenberg og Ghislaine Maxwell

Mange snobber stadig for kongelige, selv om deres reelle magt og betydning er illusorisk. Hvor Catherine i 2011 var opført som den 3936de arving til den engelske trone, så må hendes yngre søster, Christina (født 1962), være endnu længere nede på listen over "de ægte kongelige", dvs. dem, der rent faktisk er tilkyttet et eksisterende kongedømme.
Sjovt (???) nok har denne prinsesse-datter her på det sidste ellers ofte omtalt sig selv som den engelske skandale-prins Andrews kusine, så denne fjerne forbindelse må være en del af hendes selvforståelse, til trods for at hun - i virkelighedens verden - har udgivet syv bøger og er kendt for sine artikler, bl.a. i "Allure", "Huffington Post", "Sunday Times" og andre, der burde være det, hun er stolt af. Den slags siger mere om hende og hendes evner end en fjern forbindelse til nutidens kongelige.
Inden hun blev forfatter arbejdede hun f.eks. på "Studio 54" og - hvilket må siges at være et spring i interesser - og som assistent for historikeren Hugh Montgomery. Hun har også været aktiv i tøjbranchen foruden meget andet, men er stadig én, der nok er mest kendt for at være "Randy Andy's" kusine, nemlig fordi det er sådan hun fremtræder i medierne.

Andrew har det med at dumme sig, og det har han også gjort denne gang, nemlig ved sin forbindelse til Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell, som han ellers gør alt for at nedtone. Medierne er parate til at slagte ham, og det gør Christina Oxenberg en hel del for at hjælpe dem med, bl.a. ved at angribe Ghislaine, som hun har kaldt "ond" ...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar