onsdag den 8. juli 2020

"Mande-kvinders" nye legeplads


Rachel McKinnon er den første transkønnede person, der har vundet et verdensmesterskab for kvinder. På billedet står hun i midten, dvs. ved siden af taberne, der - i modsætning til hende - er født som biologiske kvinder. Mænd har som bekendt en lidt anderledes fysik end kvinder, bl.a. mht. muskelmasse, og det viser sig ikke mindst tydeligt, når transkønnede individer konkurrerer med biologisk fødte kvinder inden for sport. Dvs. at vi her har et problem, der ikke bare skal skubbes ind under et tæppe af bortforklaringer og henvisninger til specielle tolerance-regler omkring transkønnede. 

Denne berømte person er jo altså guldmedaljevinderen Bruce Jenner, der for nogle år siden forvandlede sig til Caitlyn Jenner via et ret imponerende kønsskifte. Hun gik fra at være en nydelig herre til at blive en virkelig flot kvinde, men ville det gøre hende mere eller mindre værd som sports-deltager? Jeg mistænker, at alle biologisk fødte kvinder, der ønsker at dyste imod hende, ville tabe, fordi hun er født mand.

Inden for denne sportsgren - dvs. fægtning - er der måske lige vilkår for de to køn, men absolut ikke inden for f.eks. kampsport. Dér må der bare indføres nogle nye, kønsdefinerede regler, inden der sker ulykker.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar