fredag den 10. juli 2020

Selvvalgt handicap


En virkelig tapper, svært handicappet, ung mand, der tilmed gør sit som en god samfundsborger. Måske han er født handicappet, måske skyldes tabet af armene en ulykke. Begge dele kan ske og sker hver eneste dag verden over, men hvad nu hvis det drejer sig om en person, der ønsker at være handicappet? Den slags findes faktisk også, tilmed i både en psykisk og en fysisk form.
Den mest almindelige form for selv-handicaps bunder i ønsket om at forhindre en snarlig skade på ens selvfølelse ved på forhånd at gøre det umuligt at nå et bestemt mål. Hvis det rent faktisk er super-vanskeligt, så vil fiaskoen ikke falde tilbage på den, der forsøgte at nå målet, men på alle de skrækkelige forhindringer, som han/hun stod overfor. Ergo: jeg'et lider ikke skade, og personen får måske tilmed medfølelse, fordi "vanskelighederne" forhindrer ham/hende i at yde sit bedste ...
Denne psykologiske strategi er kendt fra mange forskellige samfund, nogle karriereforløb og almindelige hverdagssituationer, så den er lige ved at være "normal", men hvad med dem, der frivilligt gør sig selv fysisk handicappede? Eftersom de virkelig eksisterer, og man er blevet opmærksom på dem i en tid med transkønnede, så har de fået en betegnelse, der ligner, nemlig "transabled".


Glad og smilende, selv om hun åbenbart har mistet sin evne til at gå, kort sagt, en tapper, ung kvinde - eller "noget andet"? Nemlig: helt sikkert noget andet, men hvad????????????????????????????????


Ingen ved sine fulde fem kan mistænke dette barn for selv at have fået sit ene ben amputeret, og det er der nok heller ikke nogen, der gør. Ikke desto mindre lader det til, at en gruppe mennesker forskellige steder i verden er blevet handicappede med vilje, Meget mystisk, for hvem vil dog give afkald på sin førlighed? Jeg ved godt, at nogle unge mænd før i tiden kunne finde på at hugge en finger eller to af for at undgå krigstjeneste, men hvad med frivilligt at få amputeret begge ben? Sådan nogle er der faktisk eksempler på, og de fik det gjort, fordi de følte, at disse lemmer ikke var en ægte del af dem, selv om de dog var medfødte ...






Ingen kommentarer:

Send en kommentar