onsdag den 7. oktober 2020

Han spillede detektiv, meeeeen ......

Robert Blake er bedst kendt som TV-detektiven Baretta og for sin flotte præstation i rollen som morderen Perry Smith i filmatiseringen af Truman Capotes roman "In Cold Blood". To modsætninger karaktermæssigt, som Blake havde stor succes med, men faktisk fik han sin debut som 6-årig i filmen "Bridal Suite". Derefter blev den daværende barneskuespiller et kendt og elsket medlem af "Our Gang".

Han var ikke en første-elsker-type, men gjorde det godt inden for sit område. Som "kendis" fik han også sin andel af tilbud fra kvinder med hang til rige, mandlige berømtheder. En af dem, der jagtede ham, var Bonny Bakley, der så at sige levede af sin krop. Hun havde det med at sende nøgenbilleder af sig selv til kendte mænd, hvilket ofte førte til fysisk kontakt mellem dem. Da hun blev gravid, hævdede hun først, at faderen til hendes nyfødte datter var Christian Brando, men en test afslørede, at den lille var Robert Blakes. Hun fik navnet Rose, og på grund af hendes eksistens giftede Robert Blake sig med Bonny Bakley, selv om intet tyder på nogen særlig kærlighed mellem dem. Til gengæld kom han til at holde meget af sin lille datter.
 

Ægteskabet blev kortvarigt og sluttede på dramatisk vis, da den 44-årige Bonny blev fundet død i sin bil foran deres hus. Hun var tydeligvis blevet skudt, men der var ingen tydelige spor efter morderen. Blake blev imidlertid arresteret og sigtet for mordet, bl.a. fordi to stuntmen påstod, at han havde forsøgt at hyre dem til at myrde konen. Juryen troede dem ikke, da de var kendt som et par kokain-vrag, og Blake ikke havde krudtslam på hænderne, da han blev arresteret.

Selv om Blake altså blev frikendt, så slap han ikke for videre tiltale, idet han otte måneder efter frifindelsen blev dømt "skyldig" ved en af disse besynderlige civile retssager, som blev berømt - og berygtet - ved O.J. Simpson-sagen. Han blev dømt til at betale $ 30 millioner til afdøde Bonnys børn.
 

Hvad lille Rose angår, så blev hun overgivet til sin ældste halvsøster, Delinah, der skulle stå for opdragelsen af hende. Selv om der manglede beviser på Blakes skyld, så er der ingen tvivl om, at han regnes for skyldig af de fleste. Han og Bonny levede som hund og kat, og selv efter brylluppet fortsatte hun med at sende kendte, berømte og velhavende mænd nøgenbilleder af sig selv, hvilket han følte udgjorde en trussel imod ham og hans sikkerhed. Det kan man så diskutere logikken i, men det var med til en adfærd, der kastede mistanken på ham ....


 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar